Maribel-konkursen:

Hotelltopper møter i retten: - Alvorlig

Tre hotelltopper og en investor står tiltalt for grovt bedrageri. Fra tirsdag er det duket for en massiv rettssak.

TILTALT: Økokrim har tatt ut tiltale mot (fra venstre) Rune Firing, Alf Ulven, Mads Jacobsen og Per Arne Damm. Foto: Lise Åserud - NTB / Jon Terje Pedersen - Dagbladet / Maribel
TILTALT: Økokrim har tatt ut tiltale mot (fra venstre) Rune Firing, Alf Ulven, Mads Jacobsen og Per Arne Damm. Foto: Lise Åserud - NTB / Jon Terje Pedersen - Dagbladet / Maribel Vis mer
Publisert

I juli 2020 gikk Maribel-konsernet i dundrende konkurs med gjeld på over en milliard kroner. Like etter slo Økokrim til med pågripelser og siktelse av de tre hotelltoppene Rune Firing, Mads Jacobsen, hans far Harald Jacobsen, og eiendomsinvestor Alf Ulven.

Siden ble også minoritetsaksjonær og tidligere senioradvokat Per Arne Damm siktet i saken. Økokrim tok ut tiltale for grovt økonomisk utroskap for de fem i november i fjor.

Tirsdag starter rettssaken som er satt opp fram til 2. juni. Med unntak av noen røde dager og en rettsfri uke blir det full rulle for saken i Oslo tingrett.

Skiller ut tiltale

Det er imidlertid bare fire på tiltalebenken i denne runden. Tiltalen mot Harald Jacobsen behandles på et seinere tidspunkt, sier førstestatsadvokat i Økokrim, Bård Thorsen, til Børsen. Årsaken ønsker han ikke å kommentere.

Jacobsen senior og Rune Firing er store navn i hotellbransjen, da de fra 90-tallet var med på å bygge opp hotellkonsernet som nå er kjent som Nordic Choice Hotels - Petter Stordalens imperium.

Siden gikk de inn i nye hotellprosjekter, som konkursrammede Faktor Eiendom og den amerikanske Marriott-kjeden. Moxy-konsernet ble siden startet opp av duoen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer