Hotellutbruddet vokser - bekrefter omikron-funn

21 kommuner er varslet om smitten.

UTBRUDD: Gjester fra en rekke kommuner besøkte Norefjell Ski & Spa i begynnelsen av desember. Nå er flere av dem smittet. Foto: Halvard Alvik / NTB
UTBRUDD: Gjester fra en rekke kommuner besøkte Norefjell Ski & Spa i begynnelsen av desember. Nå er flere av dem smittet. Foto: Halvard Alvik / NTB Vis mer
Publisert

Smitteutbruddet ved Norefjell Ski & Spa har fått ny utvikling. Helse- og omsorgssjef i Krødsherad kommune, Anne Marie Tangen, sier fredag kveld til Børsen i Dagbladet at det nå er fire bekreftede tilfeller av omikron-varianten i utbruddet.

- Vi har fått bekreftet to tilfeller av omikron lokalt i vår kommune. I tillegg er det ett tilfelle i Sigdal og ett i Modum, sier Tangen.

Krødsherad kommune har hatt ansvar for å følge opp kommunene hvor gjestene har kommet fra. Over 700 fikk beskjed om å teste seg etter å ha vært på hotellet i helga. I tillegg ble over 80 ansatte testet i regi av hotellet selv.

Fredag har 21 kommuner, som alle hadde gjester på Norefjell Ski & Spa forrige helg, fått beskjed om omikron-smitten.

Flest med delta

Utbruddet har i tillegg vokst i omfang i løpet av uka. Fredag kveld opplyser Tangen at det er totalt 15 personer i Krødsherad som er bekreftet smitte.

- Foruten de to med omikron-varianten, er resten smittet med delta-varianten. Det er interessant med tanke på at omikron-varianten skal være så smittsom, sier helse- og omsorgssjefen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer