Hotellutbruddet vokser - smitte i over ti kommuner

Over 700 gjester var til stede på hotellet. Nå har smitten dukket opp i en rekke kommuner.

UTBRUDD: Gjester fra en rekke kommuner besøkte Norefjell Ski & Spa i begynnelsen av desember. Nå er flere av dem smittet. Foto: Halvard Alvik / NTB
UTBRUDD: Gjester fra en rekke kommuner besøkte Norefjell Ski & Spa i begynnelsen av desember. Nå er flere av dem smittet. Foto: Halvard Alvik / NTB Vis mer
Publisert

Smitteutbruddet ved Norefjell Ski & Spa vokser. Helse- og omsorgssjef i Krødsherad kommune, Anne Marie Tangen, sier til Dagbladet at hun onsdag har fått telefon fra mellom ti og 15 kommuner som har fått bekreftet smitte hos innbyggere som har besøkt hotellet.

Det ble satt i gang en omfattende varsling av gjester etter mistanke om corona-smitte ved hotellet i helga. Det mistenkes at utbruddet er knyttet til julebordet med omikron-smitte på Aker Brygge Brygge i Oslo.

700 gjester

Krødsherad kommune har hatt ansvar for å følge opp kommunene hvor gjestene har kommet fra. Over 700 fikk beskjed om å teste seg etter å ha vært på hotellet i helga. I tillegg ble over 80 ansatte testet i regi av hotellet selv.

Også i Krødsherad kommune har det kommet bekreftede tilfeller av smitte som knyttes til hotellet. Ifølge Tangen er det imidlertid få av de 15 som er bekreftet siste døgn som kan ses i sammenheng med utbruddet.

- Veldig få av tilfellene hos oss er knyttet til hotellet. De er godt spredt utover i befolkninga i kommunen, sier hun.

- Ikke noe mønster

Nå venter helse- og omsorgssjefen på resultater av analysene. Disse antas å komme torsdag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.