Høyere overskudd for Telenor

Telenor hadde et overskudd på 1,95 milliarder kroner i fjerde kvartal. Det er 750 millioner kroner mer enn i samme periode året før.

OVERSKUDD: Telenor kan vise til et høyere overskudd i fjerde kvartal i år sammenliknet med samme periode i fjor. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
OVERSKUDD: Telenor kan vise til et høyere overskudd i fjerde kvartal i år sammenliknet med samme periode i fjor. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Driftsresultatet i kvartalet ble 11,9 milliarder kroner, en økning fra 10,1 milliarder i samme kvartal i 2018. Omsetningen i fjerde kvartal endte på 31,8 milliarder kroner, opp fra 27,1 milliarder i samme periode i 2018.

Telenor vil betale et utbytte på 8,70 kroner per aksje i 2019, noe som tilsvarer 12,6 milliarder kroner til eierne.

- Telenor avsluttet 2019 med et sterkt kvartal der abonnements- og trafikkinntektene økte og vi reduserte driftskostnadene. Når vi nå går inn i 2020 fortsetter vi å vektlegge vekst, effektivitet og forenkling, sier konsernsjef i Telenor ASA, Sigve Brekke, i en pressemelding.

Telenor økte kundebasen med 12 millioner i 2019, til 186 millioner ved slutten av året.

I Norge fortsatte inntektsveksten fra mobil. Nedgangen i inntekter fra kobbernettet ble ifølge selskapet mer enn kompensert av økte inntekter fra fiber og mobilbasert bredbånd.

Børsen kommer med mer.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer