Sjokoladeprisene har steget med 14 prosent det siste året, som gjør at prisene ikke har vært høyere på sju år.
Det viser data fra forbrukerdatabasen NielsenIQ, ifølge CNBC.
Og ifølge eksperter avisa har snakka med, kommer prisene til å fortsette å øke på grunn av begrenset tilgang på kakao verden over.
El Nino påvirker
- Kakaomarkedet har opplevd en vanvittig økning i prisene, sier analytiker Sergey Chetvertakov til CNBC.
Han mener at værfenomenet El Nino kommer til å gjøre at det blir mindre nedbør enn vanlig og kraftige vinder i Vest-Afrika, hvor kakao i stor grad dyrkes. 60 prosent av verdens kakaoproduksjon skjer i Elfenbenskysten og Ghana.
Det betyr at prisene kan stige ytterligere, ifølge ham.
Dyrere ingredienser
Kakaosmør, som er en viktig ingrediens i sjokolade, har også hatt en kraftig prisøkning, på 20,5 prosent i år, ifølge avisa.
Det samme gjelder sukker, som ikke har vært dyrere enn på elleve år.
I Norge derimot har prisene på sjokolade gått nedover i flere år, viser tall fra Statistisk sentralbyrå. Da sukkeravgiften ble fjernet i 2021 var fallet spesielt kraftig, men også i årene før dette gikk prisene nedover.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger