Sindre Finnes' aksjehandler

Høyre: Dette er tidslinja

Høyre legger tirsdag kveld fram den varslede tidslinja over Sindre Finnes-saken.

Kommentator i Dagbladet Martine Aurdal sier at det er få andre tilfeller i norsk i histore som kan sammenliknes med Sindre Finnes' aksjekjøp da Erna Solberg var statsminister. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag opplyste Høyres nestleder Henrik Asheim til Dagbladet Børsen at partiet jobbet «en detaljert tidslinje som vil vise når vi fikk hvilken informasjon» i saken om Sindre Finnes' aksjekjøp.

Beskjeden kom i kjølvannet av anklager om at partiet hadde trenert saken til etter valget 11. september.

Dette avviste Asheim kategorisk.

- Høyre holdt ikke tilbake informasjon i valgkampen eller trenert undersøkelsen av Sindre Finnes' aksjehandler, sa han til Dagbladet Børsen.

Asheim har sagt til NRK at tidslinja vil vise at både Høyre og partileder Erna Solberg har gitt riktig informasjon om saken - der kjernen er at Solbergs mann Sindre Finnes solgte og kjøpte aksjer mer enn 3600 ganger mens kona var statsminister.

Tirsdag kveld er tidslinjen klar.

- Formålet med denne tidslinjen er å gi en ærlig og usminket versjon av hva partiet og jeg foretok oss, fra den første henvendelsen fra E24 om denne saken kom 30. august og fram til pressekonferansen fredag 15. september da oversikten over Sindres aksjehandel ble lagt fram, sier Solberg i en uttalelse på Høyres nettsider - og fortsetter:

- Når vi nå vet det vi vet, om omfanget av aksjehandelen og at Sindre ikke har vært ærlig, ser jeg at jeg burde konfrontert ham tidligere.

I oversikten kommer det blant annet fram:

  • at Finnes fikk hjelp av kjendisadvokat John Christian Elden i arbeidet med å sette sammen listen over sine mange aksjehandler mens kona var statsminister.
  • at Finnes fredag 8. september spurte Solberg «om det kan holde å lage en oversikt over handler over en viss verdi» - men at Solberg avviste dette. Det skjedde etter at Solberg samme dag hadde bedt ham om å lage en oversikt over alle transaksjoner han hadde foretatt på aksjemarkedet gjennom hennes tid som statsminister.
  • Etter at Solberg og Finnes fredag 8. september hadde snakket sammen på telefonen, møtes de ikke fysisk før søndagen etter. Tidslinjen hopper rett fra fredag til søndag, og det framkommer ikke hvorvidt de to hadde dialog i mellomtida.
  • at Finnes både 6. og 7. september - til henholdsvis Høyres pressesjef og Solberg selv - oppga at det kun var i fire måneder i 2021 at han hadde «gjenopptatt kortsiktig handel, og at det ikke har skjedd liknende kortsiktig aksjehandel tidligere i hennes periode som statsminister».

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer