Høyre legger fram tidslinje

Høyre-nestleder Henrik Asheim er krystallklar: Partiet holdt ikke tilbake informasjon eller trenerte undersøkelsen av Sindre Finnes' aksjehandel før valget. Tirsdag skal partiet legge fram en tidslinje i saken.

VALGKAMP: Høyre-leder Erna Solberg og nestleder Henrik Asheim under landsmøtet i vår. Asheim avviser på vegne av partiet at Høyre trenerte Sindre Finnes-saken for at den ikke skulle komme før valget. Foto: Alf Simensen / NTB
VALGKAMP: Høyre-leder Erna Solberg og nestleder Henrik Asheim under landsmøtet i vår. Asheim avviser på vegne av partiet at Høyre trenerte Sindre Finnes-saken for at den ikke skulle komme før valget. Foto: Alf Simensen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det framstilles som at det kom noe nytt den siste uka i valgkampen som Erna ikke kommenterte. Det er helt feil, sier Høyre-nestleder Henrik Asheim til Dagbladet.

Asheim avviser fullstendig påstanden om at Høyre eller Erna Solberg trenerte saken om Sindre Finnes' aksjehandling i innspurten i valgkampen.

Flere har i dag vært ute og anklaget Høyre for å trenere saken og mener det kan ha avgjort valget.

- Kommenterte opplysningene

Særlig i etterkant av VGs sak i går om at Erna Solberg fikk liste med ukjente aksjehandler uka før valget, har ført til anklager om nettopp dette.

- Høyre holdt ikke tilbake informasjon i valgkampen eller trenerte undersøkelsen av Sindre Finnes' aksjehandler, sier Asheim, og utdyper:

- Den listen som E24 publiserte onsdagen, kommenterte Erna Solberg på Dagsrevyen fredag kveld. Da sa hun at dette hadde større omfang enn hun var klar over.

- Erna Solberg eller Høyre holdt ikke tilbake informasjon?

- Nei. Hun kommenterte jo opplysningene som var ute i Dagsrevyen fredag kveld. Da sa hun at dette viste at omfanget av handelen hadde vært større enn hun hadde vært klar over.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.