Høyre om SV-forslag:
- Autoritært

SV og Audun Lysbakken vil innføre en ekstraskatt for dem som flytter fra Norge. Høyre-profil Mari Holm Lønseth advarer på det sterkeste mot en autoritær skatt som skal tvinge folk til å bli i landet.

LOVER: SV-leder Audun Lysbakken lover sterkere lut mot skatteflukt og høyere skatt for landets rikeste. Foto: Terje Pedersen / NTB
LOVER: SV-leder Audun Lysbakken lover sterkere lut mot skatteflukt og høyere skatt for landets rikeste. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

- SV erkjenner med dette forslaget at de har en politikk som fører til kapitalflukt. Flukt av kapital betyr at man tar penger ut av jobbene i Norge. Dette kommer til å ramme norske arbeidsplasser, sier stortingsrepresentant Mari Holm Lønseth fra Høyre.

Det var i Børsen SV-leder Audun Lysbakken lanserte den nye skatten som tar sikte på å hindre at kapital tas ut av Norge.

SV innrømmer at opplegget for skatten ikke er ferdigspikret, men en mulig modell er at alle med formuer over 100 millioner skal beskattes med 50 prosent hvis de flyttes ut av landet.

Målet er at staten skal sikre seg en betydelig del av de rikes penger - før de kommer seg ut av landet.

- Det er et mål å ikke gjøre det så lett som i dag for rike mennesker å bare vende landet ryggen og ta med veldig mye penger. Vi vil sørge for at en del av de verdiene som det norske samfunnet og norske arbeidsfolk har vært med på å skape blir værende her, sa Lysbakken til Børsen.

Mari Holm Lønseth mener altså at Lysbakkens lansering er en innrømmelse av at rike mennesker kommer til å ville flytte hvis det ble ført SV-politikk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer