Tre personer siktet i konkurssak:

Høyre-politiker siktet av Økokrim

Økokrim har siktet tre personer i forbindelse med en konkurssak. Blant de siktede er en Høyre-politiker med tilhørighet i Viken.

SIKTET: Onsdag ble tre personer pågrepet og siktet for grov økonomisk utroskap i forbindelse med en konkurssak. Foto: Jil Yngland / NTB
SIKTET: Onsdag ble tre personer pågrepet og siktet for grov økonomisk utroskap i forbindelse med en konkurssak. Foto: Jil Yngland / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag denne uka ble tre personer pågrepet og siktet av Økokrim for grov økonomisk utroskap. Mistanken knytter seg til det Økokrim mener er straffbare forhold, avdekket under en konkursbehandling.

Børsen kjenner identiteten til de siktede mennene. Blant dem er en Høyre-politiker med tilhørighet i Viken.

- Han stiller seg uforstående til siktelsen, og mener at han ikke har gjort noe straffbart. Han har begjært seg løslatt i dag, sier politikerens forsvarer, advokat Thomas Frøberg, til Børsen.

- Samarbeider med politiet

Frøberg ønsker ikke å kommentere saken ytterligere, men overfor NRK forteller han at den siktede mannen har «samarbeidet fullt ut med politiet fra første stund han forklarte seg».

På spørsmål fra NRK om hva han har forklart, svarer forsvareren:

- På det nåværende tidspunkt akter jeg ikke å gå i detaljene på det, men i korthet så mener han at han har vært med på en forretningsmessig begrunnet transaksjon og ikke har hatt noen intensjon om å støtte noen ulovlige handlinger.

Utelukker ikke flere pågripelser

I forbindelse med pågripelsene ble det foretatt ransakinger flere steder på Østlandet og Vestlandet, opplyser Økokrim i en pressemelding.

- Konkurskriminalitet er et samfunnsproblem som blant annet rammer kreditorene og svekker tilliten til næringslivet, og særlig alvorlig er det hvis man urettmessig tapper økonomien i et selskap som er i en sårbar økonomisk situasjon. Etterforskningen skal nå avklare om det har skjedd noe straffbart, sier førstestatsadvokat Bård Thorsen.

Thorsen opplyser til Børsen de er helt i oppstartsfasen av etterforskningen, og dermed ikke kan i ytterligere detalj på nåværende tidspunkt.

De siktede ble framstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett torsdag. Alle tre ble fengslet i én uke. I tillegg blir de delvis isolert fra sine medsiktede i fengslingsperioden.

Mats Stenmark Iversen, som forsvarer en av de andre mennene, sier til Børsen at han ikke ønsker å kommentere saken.

Søren Olsen forsvarer den tredje siktede. Han har foreløpig ikke besvart Børsens henvendelser.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer