Høyre-topp ber Erna om å tre til side

Modolf Haraldseid foreslår at Erna Solberg bør få fritak fra politisk verv i Høyre inntil videre.

TRE TIL SIDE: Høyre-topp, Modolf Haraldseid, foreslår at Erna Solberg bør få fritak fra poltiske verv i partiet inntil videre. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
TRE TIL SIDE: Høyre-topp, Modolf Haraldseid, foreslår at Erna Solberg bør få fritak fra poltiske verv i partiet inntil videre. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Modolf Haraldseid sitter i ledelsen Rogaland Høyre og Sør-Vest politidistrikt. Nå foreslår han at Erna Solberg bør få fritak fra politiske verv i Høyre inntil videre.

Det melder Stavanger Aftenblad.

- Jeg mener at sentralstyret bør frita Erna Solberg fra sine politiske verv i Høyre inntil saken er tilstrekkelig belyst av kontroll- og konstitusjonskomiteen og eventuelt Økokrim.

På spørsmål fra Stavanger-avisa om det går i det hele tatt å lede Høyre i situasjonen hun er nå, svarer han:

- Det er et relevant spørsmål. Jeg mener det er ganske vanskelig. Erna burde ha trådt til side og blitt fritatt sine politiske verv i Høyre, sier Haraldseid (H).

Ifølge Aftenbladet har de spurt Erna Solberg, 1. nestleder Henrik Asheim og 2. nestleder Tina Bru om de vil kommentere utspillet.

Bru svarte skriftlig at dette er en sak både Erna og partiet tar på største alvor.

- Erna skal bruke hele dagen i dag (torsdag) på å besvare spørsmål fra pressen. Hun har allerede holdt en åpen og grundig redegjørelse om saken for både pressen og sentralstyret.

- Det er helt naturlig at det er litt ulike meninger i partiet om hvordan dette skal håndteres fremover, men det viktigste nå er at det vises åpenhet og at ubesvarte spørsmål besvares, sier Bru.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer