Russisk olje til Norge

Hudfletter norsk oljekjøp: - Helt vilt

Rødt, MDG, SV og Venstre reagerer sterkt på at Norge kjøper russisk olje. De etterlyser egne sanksjoner fra myndighetene.

PÅ NORSK JORD: Den Hongkong-registrerte oljetankeren «Ust Luga» kom fra St. Petersburg til Slagen utenfor Åsgårdstrand 18. april. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
PÅ NORSK JORD: Den Hongkong-registrerte oljetankeren «Ust Luga» kom fra St. Petersburg til Slagen utenfor Åsgårdstrand 18. april. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag kunne Børsen avsløre at den Hongkong-registrerte oljetankeren «Ust Luga» akkurat nå ligger til kai ved oljeterminalen Slagentangen utenfor Åsgårdstrand, klar til å losse av russisk olje.

Det er Esso Norge som driver tankanlegget på Slagen. De bekrefter til Børsen at det russiske oljeproduktet skal inn på norsk jord, men framholder at kontrakten ble inngått før Russlands invasjon av Ukraina.

Dette liker nestleder i Miljøpartiet De Grønne, Arild Hermstad, dårlig.

- Helt absurd

- Det er skremmende og oppsiktsvekkende dårlig at vi ikke har satt ned foten på dette. Det er helt vilt. Det er helt vanvittig at norske myndigheter ikke har satt ned foten på dette i den situasjonen vi står i nå, sier han til Børsen.

Hermstad mener norske myndigheter burde innføre sanksjoner mot russisk olje.

- Det virker helt absurd at oljelandet Norge skal importere olje fra andre land, men det gjør vi altså, og det finnes tydeligvis ingen kriterier for hvor den oljen skal komme fra, sier han.

Dette sier noe om hvordan oljemarkedet fungerer, ifølge MDG-nestlederen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.