- Hele situasjonen er skandaløs, og jeg er i ferd med å gå tom for tålmodighet, sier Noel Heath til Børsen.
I september 2019 - seks måneder før pandemien traff Norge - overtok han som daglig leder ved baren Henry & Sally's i Oslo sentrum. På dette tidspunktet var serveringsstedet allerede kommet ut av regnskapsmessig kurs. Heath hadde fått i oppdrag å rette opp skuta.
Snuoperasjonen ble mer krevende enn han noensinne kunne forestilt seg.
- Jeg overtok en virksomhet som allerede slet litt. Målet var å rydde opp i situasjonen, men så traff pandemien. Da ble det som å snu en oljetanker, sier Heath.
- Fra halv mill. til null
Mot alle odds har baren kjempet seg gjennom de siste to års hindre og klart å overvinne stadige restriksjoner og gjentatte nedstenginger. Sommeren og høsten ga grunnlag for en sterkere finansiell posisjon. Omsider fantes det lys i enden av tunnelen.
Så fikk utelivsnæringa en skrekkelig førjulsgave. I midten av desember bestemte regjeringen at norske skjenkesteder igjen skulle tørrlegges. Denne gang skulle tiltakene vare i fire uker - foreløpig fram til 14. januar.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger