Hudfletter regjeringen: - De juger

Overskudd har blitt til underskudd og investeringer legges på is. Isbit-gründer legger skylda på regjeringen, som han har et svært kjølig forhold til.

KALD DIALOG: Eier av Mr. Iceman mener det har blitt mer krevende å være arbeidsgiver og eier. Foto: Christian Monge / Dagbladet
KALD DIALOG: Eier av Mr. Iceman mener det har blitt mer krevende å være arbeidsgiver og eier. Foto: Christian Monge / Dagbladet Vis mer
Publisert

- Dette er uten tvil den vanskeligste perioden jeg har vært gjennom siden jeg startet i fars garasje i 1999, med verdens minste isbitfabrikk, sier eier av Mr. Iceman, Jack Stensland, til Børsen.

Om Stensland ikke er den mest profilerte næringslivslederen i Norge, så har de aller fleste et forhold til produktet han produserer. Isbitene selges nemlig i butikker og kiosker over hele Norge, og eksporteres også til utlandet.

- Regjeringen forstår ingenting

Fram til pandemien gikk ting strålende og i 2020 kunne bedriften notere seg for et overskudd på over to millioner kroner. I fjor var saken en ganske annen: 3,6 millioner i minus.

Da er det kanskje ikke så rart at Stensland er frustrert. Det var Romerikes Blad som først omtalte Stenslands misnøye.

Han er svært engasjert når han forteller om de frustrasjoner han nå står overfor.

- Vi har en regjering som ikke forstår et kvidder av hva som kreves av et næringsliv, sier Stensland.

En ting er de skyhøye strømprisene. I august 2020 var strømregninga drøye 15 000 kroner. Ett år seinere var den samme regninga 165 000 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer