Hudfletter «usaklige» prishopp

Toppsjefen for lavpriskjeden Normal og toppsjefen for Coop i Danmark kommer med krasse påstander mot leverandører.

KRITISERER LEVERANDØRER: Kjedene Normal og Coop mener leverandører utnytter verdenssituasjonen til å presse prisene opp. Foto: Terje Pedersen / NTB
KRITISERER LEVERANDØRER: Kjedene Normal og Coop mener leverandører utnytter verdenssituasjonen til å presse prisene opp. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

Det er for tida rekordhøye prisnivåer på både strøm, bensin og gass, og etter at det i starten av mai ble klart at EU-kommisjonen vil innføre forbud mot russisk olje, ventes det at prisene bare vil fortsette å øke.

På grunn av både krigen i Ukraina og Kinas nullsmittestrategi for coronaviruset er det også forsyningsproblemer verden over.

Det utnytter nå leverandører til å presse prisene opp, ifølge både dagligvarekjeden Coop i Danmark og den danske billigkjeden Normal.

- Usaklig

Torben Mouritsen, toppsjef i Normal, er ikke nådig i sin kritikk av flere leverandører.

- Det er dessverre kommet et mantra om at alt stiger, og at man alene kan henvise til hvordan verdenssituasjonen ser ut akkurat nå. Men det biter vi altså bare ikke på, sier han til danske Børsen, og legger til:

- Vi møter ofte leverandører som presenterer oss for prisstigninger de ikke kan argumentere saklig for. Det er veldig problematisk, hvis prisstigninger gjennomføres uten at det har hold i virkeligheten. Det er usaklig.

I en mail til Dagbladet Børsen skriver Mouritsen at han ikke har ytterligere kommentarer til saken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer