Hudfletter vodkaprodusent: «Absolut Putin»

Svenske politikere raser mot produsenten av Absolut vodka, som gjenopptar eksporten til Russland.

TIL RUSSLAND: Absolut vodka skal igjen eksporteres til Russland. Det får svenske politikere til å rase. Foto: Alex Wong / Getty Images / AFP / NTB
TIL RUSSLAND: Absolut vodka skal igjen eksporteres til Russland. Det får svenske politikere til å rase. Foto: Alex Wong / Getty Images / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Skam dere! Slutt å kjøpe Absolut vodka».

Slik lyder den klare og tydelige beskjeden fra Sverigedemokratenes riksdagsmedlem Björn Söder på Twitter, ifølge Expressen.

Gjenopptar eksport

I likhet med mange av sine svenske politikerkolleger reagerer han kraftig på den svenske vodkaprodusenten Absolut og deres franske eiere Pernod Ricard nå åpner opp eksporten til Russland igjen.

Det var nettstedet Just Drinks som i starten av april kunne avsløre at selskapet hadde bestemt seg for å åpne for vodkaeksport til Russland igjen, etter at de stoppet den etter krigsutbruddet i fjor.

Kommunikasjonsansvarlig i Absolut Company Paula Eriksson forklarer avgjørelsen med at de vil «beskytte lokale medarbeidere og sikre den lokale organisasjonens økonomiske bærekraft».

- Gave til Putin

Den forklaringen holder ikke for de svenske politikerne, som nærmest står i kø for å fordømme avgjørelsen.

- En fin gave til Putin, kaller EU-parlamentarikeren Karin Karlsbro i Liberalerna det, mens Anders Ygeman i Socialdemokraterne fatter seg i kort og konsist:

«Absolut Putin».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer