EU-kommisjonens leder:

Hudflettes: «Klimakatastrofe»

Ursula von der Leyen spiller en viktig rolle i FNs klimatoppmøte. Så ble EU-toppens bruk av «flytaxier» avdekket.

FÅR REFS: EU-kommisjonens leder Ursula von der Leyen har fått kritikerne på nakken etter privatfly-bruk. Dette bildet av von der Leyen er for ordens skyld tatt utenfor et rutefly i juli 2015. Foto: AFP / Odd Andersen
FÅR REFS: EU-kommisjonens leder Ursula von der Leyen har fått kritikerne på nakken etter privatfly-bruk. Dette bildet av von der Leyen er for ordens skyld tatt utenfor et rutefly i juli 2015. Foto: AFP / Odd Andersen Vis mer
Publisert

EU-kommisjonens leder Ursula von der Leyen møter nå krass kritikk for en usedvanlig kort tur som ble gjennomført med privatfly.

I juni fløy von der Leyen nemlig fra Østerrikes hovedstad Wien til Slovakias hovedstad Bratislava, skriver den tyske storavisa Bild. Det er en reise på rundt 50 kilometer, som tok 19 beskjedne minutter med fly. Til sammenlikning tar togreisen mellom 60 og 90 minutter.

Det stemmer dårlig overens med hennes ledende rolle på klimatoppmøtet i Glasgow og med kampen for et grønnere Europa, mener kritikerne.

- Ikke mulig

En talsmann for EU-kommisjonen slår imidlertid tilbake, og uttaler at von der Leyen hadde et svært tett program i denne perioden, og skulle besøke sju land på to dager. I tillegg var det betenkeligheter rundt å bruke tog på grunn av coronapandemien.

- Det ble søkt etter alternativer, men logistisk var det ikke mulig.

I kjølvannet av sommerens privatfly-tur, har The Telegraph kartlagt EU-toppens reisemønster siden hun tiltrådte i desember 2019.

Funnet har sørget for harde anklager, som at von der Leyen bidra til «klimakatastrofe» som følge av sin utstrakte bruk av privatfly.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer