SAS-streiken:

Hudflettes: Svarer ikke

SAS vil ikke svare Børsen på hvilke kutt i lønninger ledelsen selv vil gjøre. Nå refses SAS-ledelsen av Rødt som mener kontrastene mellom selskapet og de ansatte er «slående».

STREIK: Konsernsjef i SAS Anko van der Werff raser etter at det nå blir pilot-streik. Video: Mia Engenes Bratlie. Reporter: Jon Even Andersen Vis mer
Publisert

- Når en leder med lønn på over 12 millioner kroner snakker om at ansatte må skamme seg fordi de forsøker å redde grunnleggende rettigheter, så viser det at lederne har mista bakkekontakten, sier Seher Aydar (Rødt) til Dagbladet Børsen.

Hun snakker naturligvis om den pågående pilot-streiken i SAS, som i løpet av ei uke har etterlatt titusenvis av reisende strandet.

Mandag ettermiddag er så langt 178 flyginger til og fra Norge blitt kansellert - bare i dag.

Blant kravene fra SAS er at pilotene alene skal redusere kostnadene med 30 prosent for å redde selskapet, men både Rødt og Flygerforeningen er blant dem som har gått hardt ut mot SAS-ledelsens egne lønninger.

Børsen har siden onsdag etterspurt hvilke kutt ledelsen selv vil gjøre for å redde selskapet, men har fortsatt ikke fått noe svar.

Tause

- På samme måte som alle andre ansattgrupper, bidrar også ledelsen til SAS Forward. Lønn til ledelsen er et spørsmål styret tar en avgjørelse på, skrev SAS i en e-post til Børsen onsdag i forrige uke.

I lys av at det i dette svaret pekes på styret, har vi stilt følgende spørsmål til styreleder i SAS, Carsten Dilling:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.