SAS-streiken:

Hudflettes: Svarer ikke

SAS vil ikke svare Børsen på hvilke kutt i lønninger ledelsen selv vil gjøre. Nå refses SAS-ledelsen av Rødt som mener kontrastene mellom selskapet og de ansatte er «slående».

STREIK: Konsernsjef i SAS Anko van der Werff raser etter at det nå blir pilot-streik. Video: Mia Engenes Bratlie. Reporter: Jon Even Andersen Vis mer
Publisert

- Når en leder med lønn på over 12 millioner kroner snakker om at ansatte må skamme seg fordi de forsøker å redde grunnleggende rettigheter, så viser det at lederne har mista bakkekontakten, sier Seher Aydar (Rødt) til Dagbladet Børsen.

Hun snakker naturligvis om den pågående pilot-streiken i SAS, som i løpet av ei uke har etterlatt titusenvis av reisende strandet.

Mandag ettermiddag er så langt 178 flyginger til og fra Norge blitt kansellert - bare i dag.

Blant kravene fra SAS er at pilotene alene skal redusere kostnadene med 30 prosent for å redde selskapet, men både Rødt og Flygerforeningen er blant dem som har gått hardt ut mot SAS-ledelsens egne lønninger.

Børsen har siden onsdag etterspurt hvilke kutt ledelsen selv vil gjøre for å redde selskapet, men har fortsatt ikke fått noe svar.

Tause

- På samme måte som alle andre ansattgrupper, bidrar også ledelsen til SAS Forward. Lønn til ledelsen er et spørsmål styret tar en avgjørelse på, skrev SAS i en e-post til Børsen onsdag i forrige uke.

I lys av at det i dette svaret pekes på styret, har vi stilt følgende spørsmål til styreleder i SAS, Carsten Dilling:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer