Kellogg Company:

Hudflettes: - Ulovlig

America First League vil ha slutt på at Kellogg Company er «woke».

FÅR GJENNOMGÅ: Kellogg Company får hard medfart av konservative amerikanere. Foto: Andrew Kelly/Reuters
FÅR GJENNOMGÅ: Kellogg Company får hard medfart av konservative amerikanere. Foto: Andrew Kelly/Reuters Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

America First Legal (AFL) ber Equal Employment Opportunity Commission (EEOC) om å granske Kellogg Company, melder Reuters.

AFL blir drevet av Stephen Miller, kjent som tidligere rådgiver for USAs daværende president Donald Trump.

Organisasjonen hudfletter Kellogg Company, og mener at selskapets rutiner er stikk i strid med loven.

TRUMPS HØYRE HÅND: Stephen Miller, som du ser i bakgrunnen, under et møte i Det hvite hus med blant annet daværende president Donald Trump (t.h). Foto: Saul Loeb/AFP
TRUMPS HØYRE HÅND: Stephen Miller, som du ser i bakgrunnen, under et møte i Det hvite hus med blant annet daværende president Donald Trump (t.h). Foto: Saul Loeb/AFP Vis mer

Samarbeidet med drag-stjerne

I et brev de har sendt til EEOC, hevder AFL at selskapets fokus på kjønns- og rasebalanse strider mot den føderale loven.

AFL langer ut mot selskapets reklamekampanjer.

I brevet kritiserer de også selskapet for å bruke drag queen RuPaul i en markedsføringskampanje hvor formålet var å feire Pride.

- Ved å politisere og seksualisere produktene sine, har ledelsen forkastet selskapets langvarige familievennlige tilnærming til markedsføring, hevder AFL.

PROVOSERER: America First Legal refser Kellogg Company samarbeid med drag queen-stjerna RuPaul. Foto: Faksimile
PROVOSERER: America First Legal refser Kellogg Company samarbeid med drag queen-stjerna RuPaul. Foto: Faksimile Vis mer

- Sminkeord

I brevet skriver AFLs advokat Reed Rubenstein at Kelloggs Company driver med det han kaller «ulovlig diskriminering».

- Kelloggs' ansettelsespraksis er ulovlig basert på «likestilling», som er et sminkeord for ulovlig diskriminering, skriver Rubenstein.

Klar tale

Det er lite som tyder på at Kelloggs Company lytter til AFL.

I en uttalelse sier Kelloggs Company at selskapet er «forpliktet til å overholde arbeidslover og har retningslinjer på plass som forbyr diskriminering på arbeidsplassen».

- Hos Kellogg er vår ambisjon å reflektere mangfoldet til våre forbrukere, og å styrke vår inkluderende kultur, sier en talsperson.

Ut mot «woke» selskaper

Tidligere denne måneden gikk AFL på vegne av investor Brian Craig til søksmål mot Target, meldte Reuters.

AFL mener at varehusgiganten undervurderte risikoen de tok da de lanserte LGBTQ-varer - og ble møtt av store protester fra kundene.

Klagene og søksmålet er ifølge nyhetsbyrået en del av en kampanje igangsatt av konservative juridiske grupper og republikanske lovgivere som kjemper mot «woke» selskaper.

BLINDLEIA: Hvis du ikke har arvet hytta og er vanlig lønnsmottaker, har du neppe råd til en av perlene i Norges dyreste kyststripe. De som har råd til å bruke titalls millioner de forblåste holmene, virker ganske fornøyde - når de ikke krangler med bråkete naboer, eller med myndighetene om diverse utbyggingstiltak. Video: Matias Grinde / Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Gjort det forbudt

I Florida har for eksempel presidentkandidat og guvernør, Ron DeSantis, blant annet gjort det forbudt for lærere å henvise til elever med deres foretrukne pronomen, og for universiteter å bruke penger på å fremme mangfold og likestilling.

Han har også fjernet fag i afrikansk-amerikansk historie på videregående skoler, og transpersoner får ikke lenger muligheten til å gjennomføre kjønnsbekreftende behandling.

Som følge av lovene har flere store selskaper valgt å legge konferansene sine i andre stater, noe som har ført til tap på flere milliarder.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer