- Huitfeldt bør vurdere egen stilling

- Dette ser ikke bra ut, konkluderer Sylvi Listhaug om Anniken Huitfeldt og håndteringen av mannens aksjekjøp. Frp-lederen sier at hun og ektemannen holder seg langt unna enkeltaksjer.

VALG 2023: Dagbladet dekker valget fra Eidsvolls plass foran Stortinget. Programleder: Steinar Suvatne. Video: Dagbladet TV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) erkjenner at hun har vært inhabil i flere saker fordi hennes ektemann har kjøpt og solgt aksjer etter at hun ble utnevnt som utenriksminister.

- Vår tillit til Huitfeldt blir mindre og mindre, sier Sylvi Listhaug til Dagbladet.

- Dette ser ikke bra ut, legger Frp-lederen til.

Fikk råd - kjøpte aksjer

Kort tid etter at Huitfeldt ble utnevnt til utenriksminister spurte utenriksråd Tore Hattrem, som er Utenriksdepartementets øverste embetsmann, om ektemannens økonomiske interesser.

- Jeg stilte utenriksministeren spørsmål om mannens firma. Jeg sa at det tryggeste er å investere i fond, opplyser Hattrem til Dagens Næringsliv.

Etter at Huitfeldt fikk rådet, kjøpte og solgte ektemannen aksjer over hundre ganger - blant annet i selskap som er påvirket av politiske vedtak fra regjeringen, som for eksempel Kongsberg gruppen.

- Bør vurdere egen stilling

Frp-lederen har følgende oppfordring til utenriksministeren.

- Vi mener Huitfeldt bør vurdere sin stilling, sier Sylvi Listhaug.

- Det kommer hele tida nye opplysninger i saken. Det er et dårlig utgangspunkt at det stadig kommer nye momenter på bordet. Huitfeldt har helt klart deltatt i saker der hun har vært inhabil. Det er svært alvorlig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.