Huitfeldt innrømmer aksje-feil

Anniken Huitfeldt (Ap) sier at hun trolig har vært inhabil etter at ektemannen, Ola Flem, har foretatt mer enn 100 transaksjoner i aksjer siden hun ble utenriksminister.

NY HABILITETSSAK: Støre-regjeringen er rammet av en ny habilitetssak: Utenriksminister Anniken Huitfeldt. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
NY HABILITETSSAK: Støre-regjeringen er rammet av en ny habilitetssak: Utenriksminister Anniken Huitfeldt. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Investeringene er blant annet gjort i Kongsberg Gruppen, samt børsnoterte lakseselskaper som ifølge VG har vært sterkt påvirket av politiske vedtak siden Huitfeldt ble medlem av regjeringen i oktober 2021.

- Jeg har ikke oppfylt min plikt etter habilitetsreglene til å skaffe meg oversikt over min manns økonomiske aktiviteter. Det er grunn til å tro at jeg har vært inhabil i flere av sakene, sier hun til avisa, som hun selv har tatt kontakt med for å opplyse om saken.

- Jeg gjorde feil da jeg tiltrådte som utenriksminister, selv om jeg gikk gjennom Håndbok for politisk ledelse og aktsomhetsreglene med ham da jeg ble statsråd. Jeg nevnte våpenaksjer spesielt og ba han holde seg unna disse ettersom det kunne gjøre meg inhabil. Jeg burde aktivt ha bedt ham holde meg oppdatert om investeringer som han foretok. Det gjorde jeg ikke. Det er min feil, fortsetter hun.

Fikk vite om det «på vei hjem fra ferie»

Huitfeldt sier at hun burde krevd informasjon om alle transaksjoner ektemannen gjorde.

- Og egentlig skulle han ha bedt meg om lov til hvert selskap han investerer i. På bakgrunn av det jeg nå vet, så ville jeg bedt ham totalt avstå fra å kjøpe og selge aksjer på Oslo Børs, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.