Corona på byggeplasser

Hull i reglene: - Svært bekymret

Langt fra overrasket over flere smitteutbrudd på store byggeplasser.

TESTER: Ny runde med massetestning gjennomføres blant arbeiderne som jobber på Sommerrokvartalet, der Petter Stordalen og Aspelin Ramm bygger hotell og leiligheter. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
TESTER: Ny runde med massetestning gjennomføres blant arbeiderne som jobber på Sommerrokvartalet, der Petter Stordalen og Aspelin Ramm bygger hotell og leiligheter. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Den store overraskelsen er ikke smitteutbruddene på byggeplassene. Derimot er det overraskende at forskriften om bosted og karantene ikke tetter det hullet vi har påpekt, sier Steinar Krogstad til Børsen.

Han er nestleder i LOs største forbund i privat sektor - Fellesforbundet - som har ansatte i bygg- og anleggsbransjen blant sine 160 000 medlemmer.

Krogstad tar til orde for en solid innstramming rettet mot utenlandsk innleid arbeidskraft, men får tung motbør hos arbeidsgiverforeningen BNL.

- Vi kan ikke ha et regelverk som om alle skulle være kriminelle, sier BNL-direktør Jon Sandnes.

Flere utbrudd

Uansett er det hevet over tvil at byggebransjen har fått sin andel av coronautbrudd de siste dagene.

I forrige uke kunne Børsen fortelle om et større smitteutbrudd på byggeplassen til hotellmogul Petter Stordalens prestisjeprosjekt Sommero på Solli plass i Oslo.

I øyeblikket er et 50-talls personer bekreftet smittet og det er rullet ut en ny runde med massetesting.

Dagen etter kom Avia Oslo med nyheten om et coronautbrudd ved en byggeplass ved Mills-kvartalet på Grünerløkka i Oslo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.