- Hun bløffer

LO-leder Peggy Hessen Følsvik og Ap's Tuva Moflag går hardt ut mot det de mener er skremselspropaganda fra Høyre-leder Erna Solberg om innleierestriksjoner for bedrifter. - Jeg mener dette er urent spill, sier Følsvik.

- UTSATT FOR KAMPANJE: Aps Tuva Moflag og LO-leder Peggy Hessen Følsvik mener Høyre driver en kampanje av feilinformasjon om regjeringens innstramminger i innleie i arbeidsmarkedet. Nå har de sett seg lei. Foto: Jørgen Gilbrant / Dagbladet
- UTSATT FOR KAMPANJE: Aps Tuva Moflag og LO-leder Peggy Hessen Følsvik mener Høyre driver en kampanje av feilinformasjon om regjeringens innstramminger i innleie i arbeidsmarkedet. Nå har de sett seg lei. Foto: Jørgen Gilbrant / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

YOUNGSTORGET (Dagbladet): - Det er lov å være uenig, men de må slutte å bløffe og framstille det som noe annet enn det de er. De må slutte å skremme folk, sier LO-leder Peggy Hessen Følsvik til Dagbladet.

Både hun og arbeidspolitisk talsperson i Ap, Tuva Moflag, har nå sett seg kraftig lei på det de mener er en svertekampanje fra Høyre om regjeringens innstramminger i innleie av arbeidskraft.

De viser til flere eksempler fra den siste tida hvor Erna Solberg og andre Høyre-topper har reist «land og strand» med advarsler om konsekvensene av regjeringens politikk rundt bemanningsbyråer.

Nå har de fått nok.

Irriterte

Følsvik sier til Dagbladet at Høyre skaper unødvenig frykt og usikkerhet i bedrifter med sine påstander.

De to trekker sammen fram flere eksempler på dette til Dagbladet:

  • Da Erna Solberg besøkte næringslivet i Stavanger i vinter. Hun har også besøkt Norefjell hvor hun har advart turistnæringen, påpeker de to.
  • Jan Tore Sanner besøkte Kongsberg hvor de advarte hotelldirektører og andre innen turistnæringen.
  • Margret Hagerup har kommet med de samme advarslene i Rogaland.
  • Tidligere justisminister og nåværende direktør i Bergen Næringsråd, Monica Mæland, advarte nylig verftene langs vestlandskysten om det samme.

LO-lederen trekker spesielt fram det siste eksempelet:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.