- Hun burde sjekket nøyere

Det var imidlertid en noe ordknapp kronprins pressen møtte.

SVARER: Slik svarte kronprins Haakon på spørsmål om at både han og kronprinsesse Mette-Marit flere ganger i perioden 2011 til 2013 møtte overgrepsdømte Jeffrey Epstein. Video: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kronprins Haakon var torsdag i Vegårshei og i Arendal, i forbindelse med «Frivillighetens dag».

Etter møtene fikk han spørsmål fra pressen om Dagens Næringsliv sin avsløring, om at både han og kronprinsesse Mette-Marit flere ganger i perioden 2011 til 2013 møtte Jeffrey Epstein.

Epstein ble i 2008 dømt for å ha betalt ei mindreårig jente for seksuelle tjenester. Kronprinsessa beklaget at hun ikke visste det. Kronprinsen gjorde torsdag det samme.

- HUN BEKLAGER: Kronprinsen fikk flere spørsmål om møtene med Epstein, men svarte stort sett det samme på alle sammen. Foto: NTB scanpix
- HUN BEKLAGER: Kronprinsen fikk flere spørsmål om møtene med Epstein, men svarte stort sett det samme på alle sammen. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Lei seg

- Kronprinsessen har valgt å være åpen om at hun traff ham et par ganger. Hun sier at hun burde sjekket bakgrunnen hans nøyere, og beklager at hun ikke gjorde det. Hun er lei seg for det, sa kronprins Haakon til pressekorpset, blant annet VG.

NYE BILDER: Den avdøde mangemilliardæren Jeffrey Epsteins «Zorro-ranch» er nylig blitt filmet og fotografert. Foto/video: thisischriswhite.com Vis mer

- Men det var bare noen søk unna?

- Ja, så hun beklager at hun ikke sjekket nøyere. Det burde hun ha gjort.

Flere medier forsøkte å stille spørsmål om kontakten de hadde hatt, men fikk bare samme svar, før han gikk bort fra pressekorpset.

Beklaget

Det var tirsdag at kronprinsesse Mette-Marit beklaget etter at hun hadde møtt den overgrepsdømte milliardæren Jeffrey Epstein flere ganger.

Møtene fant sted flere år etter at han tilsto og sonet for seksuelle overgrep.

- Jeg ville aldri hatt noe med Epstein å gjøre dersom jeg hadde vært klar over alvorlighetsgraden av hans kriminelle handlinger. Jeg burde undersøkt Epsteins fortid nærmere, og beklager at jeg ikke gjorde det, forklarer hun til DN, via Slottet.

KOMMENTAR: Dagbladets politiske redaktør Geir Ramnefjell om hvorfor kronprinsesse Mette-Marit nå beklager sine møter med Jeffrey Epstein. Video: Endre Vellene / Dagbladet Vis mer

Jeffrey Epstein ble i 2008 dømt for å ha betalt ei mindreårig jente for seksuelle tjenester, noe han sonet 13 måneder for. Han inngikk da et hemmelig forlik og unngikk på den måten det som i verste fall kunne blitt en livstidsdom.

Tidligere i år ble han siktet for menneskehandel og overgrep mot unge jenter og kvinner. Han tok sitt eget liv i varetekt i august.

Flere har reagert på at Slottet angivelig ikke skal ha visst om Epsteins fortid. Omdømme-ekspert Trond Blindheim ved Høyskolen Kristiania var blant dem.

- Det er oppsiktsvekkende at hun hadde så mye samvær med en offentlig kjent seksualforbryter. Hun sier at hun ikke var klar over alvorlighetsgraden ved hans kriminalitet, men det kunne hun jo bare ha lest seg til på Wikipedia, sa han til Børsen, og fortsatte:

- Kontakten, og det at hun ikke visste, er selvsagt ikke bra for omdømmet hennes, mente eksperten.

Slottet har, siden DN-saken, vært ordknappe om den sosiale omgangen. De har ikke besvart Børsens spørsmål.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer