- Hun gjorde jo som Røkke

Nylig avgåtte Hadia Tajik refset Kjell Inge Røkke for å flytte på seg for å unngå beskatning. Frp-topp Sivert Bjørnstad aner et vist paradoks. - Det framstår veldig rart at Hadia Tajik skal belære resten av oss om moral knyttet til skatt og flytting, sier han til Dagbladet.

SKATTEMORALENS VOKTER? Nylig avgåtte Ap-nestleder og statsråder Hadia Tajik får kritikk fra Frp. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SKATTEMORALENS VOKTER? Nylig avgåtte Ap-nestleder og statsråder Hadia Tajik får kritikk fra Frp. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg tror folk opplever det som et paradoks at Hadia Tajik plutselig er moralsk indignert over alle andre menneskers forhold til skatt og bopel, sier Frp-topp Sivert Bjørnstad til Dagbladet.

Han legger trykk på ordene «alle andre mennesker».

Det var i går at tidligere Ap-nestleder Hadia Tajik kritiserte Kjell Inge Røkkes flytteplaner. Røkke meldte at han vil flytte til Sveits, hvor skattenivået er langt mer gunstig for mangemilliardærer som ham selv.

- Jeg må innrømme at denne nyheten overrasket meg. Kjell Inge Røkke er Norges rikeste mann, og annonserer nå at han er ferdig som bidragsyter til det norske fellesskapet, sa Tajik til NRK.

Belære om moral

Bjørnstad sier at kritikken fra Tajik må ha hevet tusenvis av øyebryn. Han opplever at Tajik nå tar på seg rollen som skattemoralens vokter - og dét noe grunnløst.

- Tajik gikk nettopp av som statsråd etter å ha hatt et uryddig forhold til skatt og flytting. Da framstår det som veldig rart at hun skal belære resten av oss om moral, sier Bjørnstad.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer