Norwegian

Hun kan være siste håp

De økonomiske krisepakkene til næringslivet og luftfarten vil gå som separate forhandlinger i Stortinget, bekrefter Frps finanspolitiske talsperson Sylvi Listhaug. Det kan gi håp for kriserammede Norwegian.

SKUFFENDE: Norwegian-direktør Jacob Shram møtte pressen i dag. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norwegian utelukker ikke konkurs etter den brutale nyheten i dag, om at regjeringen har satt ned foten for ekstrastøtte til flyselskapet.

Senterpartiet var raskt på banen: De gjør det klart at de mener staten må stille opp for det kriserammede selskapet og ber Ap og Frp om å bli med på å instruere regjeringen i saken.

– Vi vil utfordre Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet til å være med Sp med å gi regjeringen en instruks om å finne en løsning for å sikre arbeidsplasser og rutetilbud i Norwegian, sier leder for næringskomiteen på Stortinget, Geir Pollestad (Sp) til NTB.

Til sammen har Senterpartiet, Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet flertall på Stortinget.

Avventende

Frp og regjeringen starter i dag forhandlinger med regjeringen om statsbudsjettet. Forhandlingene om krisepakker med ekstra støtte til et corona-rammet næringsliv, vil derimot gå som egne forhandlinger parallelt, bekrefter Sylvi Listhaug overfor Dagbladet.

I første rekke vil de forhandle med regjeringen.

- Vi vil sette oss ned med regjeringspartiene med håp om å finne flertall, men det er hva slags gjennomslag vi får som vil være avgjørende. Vi skal ha resultater, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer