Norwegian

Hun kan være siste håp

De økonomiske krisepakkene til næringslivet og luftfarten vil gå som separate forhandlinger i Stortinget, bekrefter Frps finanspolitiske talsperson Sylvi Listhaug. Det kan gi håp for kriserammede Norwegian.

SKUFFENDE: Norwegian-direktør Jacob Shram møtte pressen i dag. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norwegian utelukker ikke konkurs etter den brutale nyheten i dag, om at regjeringen har satt ned foten for ekstrastøtte til flyselskapet.

Senterpartiet var raskt på banen: De gjør det klart at de mener staten må stille opp for det kriserammede selskapet og ber Ap og Frp om å bli med på å instruere regjeringen i saken.

– Vi vil utfordre Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet til å være med Sp med å gi regjeringen en instruks om å finne en løsning for å sikre arbeidsplasser og rutetilbud i Norwegian, sier leder for næringskomiteen på Stortinget, Geir Pollestad (Sp) til NTB.

Til sammen har Senterpartiet, Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet flertall på Stortinget.

Avventende

Frp og regjeringen starter i dag forhandlinger med regjeringen om statsbudsjettet. Forhandlingene om krisepakker med ekstra støtte til et corona-rammet næringsliv, vil derimot gå som egne forhandlinger parallelt, bekrefter Sylvi Listhaug overfor Dagbladet.

I første rekke vil de forhandle med regjeringen.

- Vi vil sette oss ned med regjeringspartiene med håp om å finne flertall, men det er hva slags gjennomslag vi får som vil være avgjørende. Vi skal ha resultater, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.