Hun skal skape trøbbel for Trump

Roberta Kaplan er blant advokatene som står klare til å stille Donald Trump for retten etter at han er ferdig som president.

ADVOKAT: Roberta Kaplan, foran, er advokaten som holder i flere søksmål mot Donald Trump. Her med Amy Spitalnick i forbindelse med en annen sak. Foto: AP Photo/D. Ross Cameron
ADVOKAT: Roberta Kaplan, foran, er advokaten som holder i flere søksmål mot Donald Trump. Her med Amy Spitalnick i forbindelse med en annen sak. Foto: AP Photo/D. Ross Cameron Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Donald Trump stilles for riksrett, men på den andre siden av presidentskapet venter mer trøbbel for Trump.

- Jeg har blitt personen folk går til for å saksøke presidenten.

Ordene tilhører Roberta Kaplan (54), advokaten som står foran i flere søksmål mot Trump for ærekrenkelser og svindel, skriver Washington Post.

Hun representerer blant andre E. Jean Carroll, som har anklaget Trump for å voldta henne i et prøverom for godt over 20 år siden. Hun representerer også Trumps niese Mary Trump, som hevder Trump har snytt henne for en arv på mange millioner.

- Jeg er klar. Jeg er spent. Når vi skal ta deg ned fra tronen, slipper du ikke unna. Han har vært beskyttet av presidentskapet, men nå er det over, sier Kaplan til Washington Post.

ANGREPET PÅ KONGRESSEN: Pezy, medlem av den høyreekstreme gruppa Boogaloo, mener angrepet på Kongressen var det rette å gjøre. Video: Jesper Nordahl Finsveen / Vegard Kvaale Vis mer

Strategiker

Kaplan skal ha stått i saker mot motstand som hvit makt-forkjempere, store Hollywood-aktører og nå USAs president.

Av Washington Post beskrives Kaplan som en strateg uten tålmodighet og som sjelden biter i seg ordene, en som kjemper for «underdogs» og som har vunnet det aller meste. Jødiske Kaplan er en hardnakket Demokrat, skriver avisa. For fem år siden planla hun å få jobb i presidentkandidat Hilary Clintons administrasjon.

Clinton tapte valget mot Donald Trump.

I stedet startet hun eget firma, skriver Bloomberg Law. I ettertid har hun blant annet saksøkt en rekke mennesker knyttet til det høyreekstreme «Unight the right»-arrangementet i USA i 2017. Kaplan mener de planla lenge for å utøve rasistisk motivert vold, en sak som skal opp for retten i oktober.

Kaplan har ifølge Variety i kjølvannet av Weinstein-saken også opprettet en organisasjon som bistår med økonomisk hjelp i trakasseringssaker.

Kaplan representerte også Amber Heard i den bitre rettssaken mot sistnevntes eksmann Johnny Depp.

Søksmål i kø

Det er kjent at Trump var involvert i en og annen rettstvist før han ble president. Dette var ofte relatert til hans virke som forretningsmann, for eksempel i forbindelse med kjøp og salg av eiendommer.

Ifølge Washington Post har Trumps advokater omtalt niesas sak som «full av konspirasjonsteorier».

Trump har som president makt til å benåde folk. Det har lenge også blitt spekulert i om Trump kom til å benåde seg selv for å slippe framtidig straffeforfølgelse.

Det er kjent at det venter en rekke søksmål mot Trump, blant annet fra flere kvinner som anklager ham for seksuelle overgrep, ifølge NTB.

To etterforskninger knyttet til mulig skatteunndragelse og økonomiske uregelmessigheter vil også bli gjenopptatt med full styrke. Den ene etterforskningen dreier seg om en utbetaling av 1,2 millioner kroner til pornostjernen Stormy Daniels før valget i 2016, angivelig for at hun skulle holde tett om et forhold til Trump.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer