Hun skal skape trøbbel for Trump

Roberta Kaplan er blant advokatene som står klare til å stille Donald Trump for retten etter at han er ferdig som president.

ADVOKAT: Roberta Kaplan, foran, er advokaten som holder i flere søksmål mot Donald Trump. Her med Amy Spitalnick i forbindelse med en annen sak. Foto: AP Photo/D. Ross Cameron
ADVOKAT: Roberta Kaplan, foran, er advokaten som holder i flere søksmål mot Donald Trump. Her med Amy Spitalnick i forbindelse med en annen sak. Foto: AP Photo/D. Ross Cameron Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Donald Trump stilles for riksrett, men på den andre siden av presidentskapet venter mer trøbbel for Trump.

- Jeg har blitt personen folk går til for å saksøke presidenten.

Ordene tilhører Roberta Kaplan (54), advokaten som står foran i flere søksmål mot Trump for ærekrenkelser og svindel, skriver Washington Post.

Hun representerer blant andre E. Jean Carroll, som har anklaget Trump for å voldta henne i et prøverom for godt over 20 år siden. Hun representerer også Trumps niese Mary Trump, som hevder Trump har snytt henne for en arv på mange millioner.

- Jeg er klar. Jeg er spent. Når vi skal ta deg ned fra tronen, slipper du ikke unna. Han har vært beskyttet av presidentskapet, men nå er det over, sier Kaplan til Washington Post.

Strategiker

Kaplan skal ha stått i saker mot motstand som hvit makt-forkjempere, store Hollywood-aktører og nå USAs president.

Av Washington Post beskrives Kaplan som en strateg uten tålmodighet og som sjelden biter i seg ordene, en som kjemper for «underdogs» og som har vunnet det aller meste. Jødiske Kaplan er en hardnakket Demokrat, skriver avisa. For fem år siden planla hun å få jobb i presidentkandidat Hilary Clintons administrasjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer