Frankrike:

Hundrevis syke: - Verre enn å føde

Myndighetene venter svar denne uka om hvorfor svært mange ble matforgiftet på Airbus Atlantics julebord. Nå forteller enkelte om opplevelsen.

JULEBORD: Det skjebnesvangre julebordet fikk kjipe følger, da svært mange ble matforgiftet. Myndighetene har iverksatt undersøkelser. Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB
JULEBORD: Det skjebnesvangre julebordet fikk kjipe følger, da svært mange ble matforgiftet. Myndighetene har iverksatt undersøkelser. Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Rett før jul ble det kjent at over 700 ansatte i Airbus Atlantic ble matforgiftet på det franske selskapets julebord.

Airbus Atlantic, som er et datterselskap av flyprodusenten Airbus, har til sammen 15 000 ansatte i fem land.

Det var de ansatte på selskapets kontor i Vest-Frankrike som fikk en heller utrivelig slutt på julebordet forrige uke.

- Verre enn å føde

Av totalt 2600 gjester på middagen skal altså 700 ha opplevd oppkast og diaré. Nå forteller enkelte om opplevelsen.

- Jeg hadde kolikk og hodepiner som jeg aldri har opplevd før. Det var verre enn å føde, sier en ansatt ved navn Nolwenn til Ouest-France, ifølge The Guardian.

På menyen sto det blant annet foie gras, kamskjell, hummer og tournedos (skive av oksefilet stekt som biff, red.anm.).

Det er foreløpig uklart hva som var synderen. Enkelte peker på Rocamadour-osten de fikk servert, laget av geitemelk, ifølge DW.

«Kanskje det var osten, men vi vet ikke enda», spekulerer en ansatt på sosiale medier ifølge Ouest-France.

GODIS: Danske forskere sier de er overrasket over hvor lite lakris man kan spise før det er helsefarlig. Vis mer

- Forhastet

Selskapet sier i en uttalelse at det «jobber med myndighetene for å finne årsaken, og å kunne forsikre om at dette ikke skjer igjen i framtida».

En talsperson for franske helsemyndigheter sier at «undersøkelsene pågår». Det ventes svar i romjula.

En talsperson for Airbus har sagt at ingen ble alvorlig syke.

Jean-Claude Iribarren, leder for Airbus Atlantics arbeidskomité, sier at maten ble forberedt i selskapets kantine.

- Folk har vært litt forhastede om årsakene. Vi er forpliktet til å ta vare på prøver av hvert produkt som serveres i restauranten. De vil bli analysert av helsemyndighetene, sier han.