Hundrevis venter på svar

120 søknader om nettkonsesjon venter på saksbehandler hos NVE. I den kraftsituasjonen vi er i, mener Høyre regjeringen raskt må sørge for fortgang i behandlingene.

MANGE VENTER: NVE sitter med hundrevis av konsesjonssøknader om kraftutbygging. Høyre mener regjeringen må sørge for fortgang. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
MANGE VENTER: NVE sitter med hundrevis av konsesjonssøknader om kraftutbygging. Høyre mener regjeringen må sørge for fortgang. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert

NVE har nå 184 søknader om nettkonsesjoner til behandling. I tillegg ligger 120 i kø, altså de venter på en ledig saksbehandler.

Det opplyser NVE til Dagbladet.

Nettkonsesjoner utgjør den største delen av kraftkonsesjoner, men i tillegg har NVE rundt 75 vannkraftsøknader og et mindre antall vindkraftsøknader til behandling.

Behovet for ny kraftproduksjon og økt kapasitet i nettene er stort de neste åra. Energipolitisk talsperson i Høyre, Nikolai Astrup, ber nå regjeringen om å sørge for fortgang.

- Nye saker hver dag

Av de rundt 75 vannkraftsøknadene opplyser NVE at noen er i prosess, mens andre ligger i kø.

- Dette inkluderer konsesjonspliktvurderinger av mini- og mikrokraftverk, planendringer i eksisterende konsesjoner, opprustning og utvidelse i allerede eksisterende vannkraftverk og søknader om helt nye vannkraftverk, opplyser NVEs presseavdeling til Dagbladet.

De understreker videre at tallet på konsesjonssaker som er i kø og til behandling totalt sett, endrer seg fortløpende, og at NVE fatter nye vedtak og tar nye saker til behandling nesten hver dag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer