Hurtigruten permitterer ytterligere 2600 ansatte

Coronakrisen har sørget for en bråstopp for reiselivet. Nå blir 14 av 16 Hurtigrute-skip tatt ut av drift, og 2600 ansatte permittert.

Foto: Tormod Brenna / Dagbladet
Foto: Tormod Brenna / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Corona-restriksjonene fører til at Hurtigruten tar drastiske grep. Selskapet opplyser at 14 av 16 skip blir midlertidig tatt ut av drift, og at rutetrafikken mellom Bergen og Kirkenes reduseres til et minimum. Det betyr at ytterligere 2600 ansatte blir permittert, opplyser selskapet i en pressemelding.

- Å måtte stanse nesten all virksomheten vår er tøft. Men på grunn av situasjonen, er dette det eneste vi kan gjøre nå. Det er en helt ekstraordinær krise som nå rammer Norge, og den treffer Hurtigruten hardt. Det tvinger frem helt ekstraordinære tiltak, sier konsernsjef Daniel Skjeldam i Hurtigruten.

Selskapet kutter nå virksomheten ned til et minimum, og varsler følgende tiltak:

  • På norskekysten blir 9 av 11 skip som seiler i rutetrafikk mellom Bergen og Kirkenes tatt ut av drift til og med 19. april.
  • I denne perioden vil Hurtigruten - etter avtale med regjeringen - drive lokaltrafikk med to skip i en spesialtilpasset rute mellom Bodø og Kirkenes. Dette gjøres for å ivareta den viktigste gods- og persontrafikken mellom havner i Nord-Norge.
  • Hurtigrutens ekspedisjonscruisevirksomhet i og utenfor norsk farvann stoppes også midlertidig. Her gjelder stansen til og med 28. april.

Hurtigruten opplyser videre at de ikke har hatt mistenkte eller bekreftede smittetilfeller på noen av selskapets skip, men uttaler at selskapet har sterkt påvirket av smitteverntiltakene myndighetene har innført.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer