Husokkupanter får bo i oligarkluksus

Nederlandske husokkupanter har fått rettens velsignelse til å fortsette å bo i luksuseiendommen til oligarken Arkadij Volozj.

FIKK IKKE MEDHOLD: Den russiske oligarken Arkadij Volozj fikk ikke rettens medhold i at husokkupantene som har tatt over eiendommen hans i Amsterdam må kastes ut. Foto: Alexander ASTAFYEV / SPUTNIK / AFP / NTB
FIKK IKKE MEDHOLD: Den russiske oligarken Arkadij Volozj fikk ikke rettens medhold i at husokkupantene som har tatt over eiendommen hans i Amsterdam må kastes ut. Foto: Alexander ASTAFYEV / SPUTNIK / AFP / NTB Vis mer
Publisert

En nederlandsk domstol har avgjort at en gruppe husokkupanter som tok seg inn i huset til den russiske oligarken Arkadij Volozj ikke skal kastes ut, melder Business Insider.

Med andre ord får husokkupantene, som tok seg inn i oligarkens eiendom, fortsette å bo der. De som har tatt seg inn er i stor grad studenter.

Volozj er en sanksjonert russisk oligark, som er grunnlegger av den russiske søkemotoren Yandex, som har blitt omtalt som «Russlands Google».

Skyhøye priser

Okkupasjonen av oligarkens leiligheter kommer samtidig som en boligkrise i den nederlandske hovedstaden, der prisene har nådd uoverkommelige nivåer for mange.

At husokkupantene valgte seg ut nettopp oligarkens eiendom, er ikke tilfeldig. De påpeker nemlig at på tross av at Volozj er sanksjonert, så har nederlandske myndigheter ikke beslaglagt eiendommen hans, skriver det uavhengige russiske mediet Meduza.

- Det er åpenbart at det å begrense rettighetene til russiske milliardærer og oligarker ikke er en prioritet for nederlandske myndigheter, sier en av husokkupantene.

Husokkupantene mener at rettighetene til milliardærene er bedre beskyttet enn rettighetene til vanlige folk. De hevder at rundt 9000 eiendommer i landet offisielt sett eies av selskaper som er registrert i skatteparadiser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer