- Hva dette koster har ingen betydning

Atle Brynestad tar millionregninger for corona-trøbbel, roser myndighetene og ønsker Hurtigruten lykke til.

FULL REFUSJON TIL ALLE: Rederiet SeaDream Yacht Club med eier og sjef Atle Brynestad tar millionregningene etter at også deres norske cruisesesong kollapset i kjølvannet av Hurtigrutens Svalbard-tur. Rederiets skip SeaDream1 og Brynestad her ved første landgang i Oslo i 2011. Nå ligger skipet i smittekarantene utenfor Bodø med over 160 personer i smittekarantene. Arkivfoto: Signe Dons, Aftenposten/NTB Scanpix.
FULL REFUSJON TIL ALLE: Rederiet SeaDream Yacht Club med eier og sjef Atle Brynestad tar millionregningene etter at også deres norske cruisesesong kollapset i kjølvannet av Hurtigrutens Svalbard-tur. Rederiets skip SeaDream1 og Brynestad her ved første landgang i Oslo i 2011. Nå ligger skipet i smittekarantene utenfor Bodø med over 160 personer i smittekarantene. Arkivfoto: Signe Dons, Aftenposten/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SISTE: Onsdag kveld opplyser Bodø kommune i en pressemelding at ingen av passasjerne om bord i Seadream1 har testet positivt for coronaviruset. Onsdag ettermiddag ble det kjent at heller ingen av cruiseskipets mannskap har testet positivt.

I kjølvannet av turbulensen etter Hurtigrutens corona-turer Tromsø - Svalbard, ble Atle Brynestads rederi SeaDream Yacht Club eneste aktør med cruiseskap langs norskekysten.

Der cruisebåtene i et normalår står i kø fra Nordkapp til Oslofjorden ved feriestart nedover i Europa, var det bare Brynestad-rederiets to skip SeaDream1 og SeaDream2 som var tilbake.

Det varte i tre døgn. Nå er også de to Brynestad-skipene satt sjakkmatt. SeaDream1 ligger oppankret i corona-karantene utenfor Bodø med over 160 personer ombord, jevnt fordelt på passasjerer og mannskap.

SeaDream2 er underveis fra Bergen til Oslo via Skagen i Danmark. Lørdagens seks dagers seilas fra Oslo til Bergen med en håndfull stoppesteder er innstilt fordi regjeringen har innført to ukers forbud mot landgang etter Hurtigruten-turbulensen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer