- Hva er han redd for?

Prins Andrew anklages for å ikke samarbeide med påtalemakten i USA i forbindelse med Epstein-saken. Bistandsadvokat Lisa Bloom omtaler det som et slag i ansiktet for ofrene.

«SINT OG FORVIRRET»: Personer tett på prins Andrew uttaler til britiske medier at han er sint og forvirret over anklagene om at han ikke ønsker å samarbeide med FBI. Foto: NTB Scanpix
«SINT OG FORVIRRET»: Personer tett på prins Andrew uttaler til britiske medier at han er sint og forvirret over anklagene om at han ikke ønsker å samarbeide med FBI. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag meldte New York Times at påtalemakten på Manhattan og FBI ønsker å avhøre britiske prins Andrew om den avdøde milliardæren Jeffrey Epstein.

Statsadvokat Geoffrey Berman sier til CNBC at Andrew «ikke har samarbeidet en tøddel» med etterforskerne, på tross av at han tidligere har uttalt at han stiller seg til disposisjon.

Andrew og Epstein hadde nær omgang med hverandre, og prinsen er kommet under mistanke for å ha deltatt i seksuelle overgrep gjennom sin forbindelse med milliardæren, som døde i varetektsfengsel i fjor sommer.

PRINS ANDREW: Virginia Guiffre sier at Jeffrey Epstein fløy henne til London for å ha sex med prins Andrew. Video: BBC. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

- Hva er han redd for?

Bistandsadvokat for fem av kvinnene som har fremmet anklager mot Epstein, Lisa Bloom, uttaler overfor Sky News at Andrews manglende samarbeidsvillighet framstår som et slag i ansiktet mot Epsteins ofre.

- Dette er et slag i ansiktet for ofrene. Hvorfor vil han ikke samarbeide? Hva forsøker han å skjule? Hva er han redd for?

Benekter kjennskap

Både Andrew og Epsteins tidligere kjæreste og bestevenn, Ghislaine Maxwell, har benektet all kjennskap til at Epstein skal ha forgrepet seg på tenåringsjenter, som han anklages for.

Epstein nektet straffskyld helt fram til sin egen bortgang.

- Man skulle tro at Andrew ønsket å gjøre det eneste riktige: Stå fram, vise lederskap og komme til bunns i hva som skjedde med ikke bare ham, men også Ghislaine Maxwell som han tilbrakte mye tid med, sier Bloom.

- Han har døtre. Hans egne døtre kunne ha vært ofre.

Andrew har til gode å kommentere hvorvidt han ønsker å samarbeide med påtalemakten på Manhattan og FBI. Sky News har vært i kontakt med Buckingham Palace, som ikke ønsker å kommentere saken.

De siste dagene har imidlertid britiske medier meldt at personer tett på prinsen forteller at Andrew er sint og «forvirret etter anklagene» om at han ikke ønsker å samarbeide.

PRINS PÅ FEST: I kjølvannet av overgrepsanklager og spørsmål rundt vennskapet til avdøde Jeffrey Epstein, sier prins Andrew i et nytt intervju at han ikke skjønner hvordan han har fått stempelet som «partyprins», da han ikke lenger fester. Bilder av prinsen i Saint-Tropez sier det motsatte. Foto: Coleman-Rayner / Stella Pictures. Klipp: Emilie Rydning Vis mer

«Sint og forvirret»

The Telegraph viser til en ikke navngitt kilde, som skal være tett på prinsen.

- Ingenting kunne vært lenger fra sannheten. Andrew er mer enn villig til å snakke med FBI, men han har ikke blitt kontaktet av dem ennå, sier kilden og fortsetter:

- Han er sint på grunn av måten dette har blitt framstilt på, og forvirret over hvorfor dette ble uttalt i New York. Det virker som at enkelte trekker våpen mot ham.

For halvannen uke siden deltok prinsen på sin første offentlige opptreden siden skandaleintervjuet med BBC. Dette skjedde da han deltok i en søndagsgudstjeneste i en kirke nær Sandringham, sammen med dronning Elizabeth.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer