- Hva er han redd for?

Prins Andrew anklages for å ikke samarbeide med påtalemakten i USA i forbindelse med Epstein-saken. Bistandsadvokat Lisa Bloom omtaler det som et slag i ansiktet for ofrene.

«SINT OG FORVIRRET»: Personer tett på prins Andrew uttaler til britiske medier at han er sint og forvirret over anklagene om at han ikke ønsker å samarbeide med FBI. Foto: NTB Scanpix
«SINT OG FORVIRRET»: Personer tett på prins Andrew uttaler til britiske medier at han er sint og forvirret over anklagene om at han ikke ønsker å samarbeide med FBI. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag meldte New York Times at påtalemakten på Manhattan og FBI ønsker å avhøre britiske prins Andrew om den avdøde milliardæren Jeffrey Epstein.

Statsadvokat Geoffrey Berman sier til CNBC at Andrew «ikke har samarbeidet en tøddel» med etterforskerne, på tross av at han tidligere har uttalt at han stiller seg til disposisjon.

Andrew og Epstein hadde nær omgang med hverandre, og prinsen er kommet under mistanke for å ha deltatt i seksuelle overgrep gjennom sin forbindelse med milliardæren, som døde i varetektsfengsel i fjor sommer.

- Hva er han redd for?

Bistandsadvokat for fem av kvinnene som har fremmet anklager mot Epstein, Lisa Bloom, uttaler overfor Sky News at Andrews manglende samarbeidsvillighet framstår som et slag i ansiktet mot Epsteins ofre.

- Dette er et slag i ansiktet for ofrene. Hvorfor vil han ikke samarbeide? Hva forsøker han å skjule? Hva er han redd for?

Benekter kjennskap

Både Andrew og Epsteins tidligere kjæreste og bestevenn, Ghislaine Maxwell, har benektet all kjennskap til at Epstein skal ha forgrepet seg på tenåringsjenter, som han anklages for.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer