Strømsparetiltak:

Hvaler kan gå i svart

Nå legges drastiske strømforslag på bordet. Ett alternativ er å slokke gatelysene i kommunen.

NY VIRKELIGHET?: Lokalpolitikere på Hvaler har fremmet forslag til energibesparende tiltak, som kutt i bruk av gatelys. Dette bildet er tatt for noen år siden da kommunen ble mørklagt i forbindelse med at høyspentforbindelsen i sundet mellom Spjærøy og Asmaløys røk, ifølge Fredriksstad Blad. Arkivfoto: Redningsselskapet
NY VIRKELIGHET?: Lokalpolitikere på Hvaler har fremmet forslag til energibesparende tiltak, som kutt i bruk av gatelys. Dette bildet er tatt for noen år siden da kommunen ble mørklagt i forbindelse med at høyspentforbindelsen i sundet mellom Spjærøy og Asmaløys røk, ifølge Fredriksstad Blad. Arkivfoto: Redningsselskapet Vis mer
Publisert

- Vi har fått noen tilbakemeldinger på at folk er bekymret for om det skal bli mørkt over alt. Samtidig har vi møtt forståelse for at vi stiller forslaget, sier Ingerid Bjercke, leder i partiet Hvaler Styrbord, til Børsen.

I den kjente øykommunen Hvaler ytterst i Oslofjorden foreslås drastiske tiltak for å redusere strømforbruket. Det innebærer at kommunen, med sine drøye 4300 innbyggere, kan bli mørklagt deler av døgnet.

Forslagene er ført i pennen av partiet Hvaler Styrbord - med Bjercke i spissen - som nå mener at det haster å stramme grepet.

- Verden befinner seg i en energikrise. Strøm er i ferd med å bli et knapphetsgode, skriver partiet innledningsvis i en interpellasjon - som skal behandles i kommunestyrets møte torsdag.

Interpellasjonen ble først omtalt av Fredriksstad Blad.

- Bør gå foran

Hvaler Styrbord viser til at det totale strømforbruket i Norge skal ha økt med i underkant av 10 prosent fra 2012 til 2021.

- Hvaler kommune kan åpenbart ikke løse globale forhold, men vi mener kommunen bør gå foran i utviklingen av lokale tiltak. På lengre sikt må det være et mål både å øke lokal miljøvennlig produksjon av energi samt å sette inn strømreduserende tiltak.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer