Hver sjuende konkurs «forsvunnet»

Oppsiktsvekkende rapport om coronautvikling i næringslivet.

FALLET FORTSETTER: Samtidig med fallet i antall konkurser i oktober, er verdiskapningen tapt i konkurser mer enn halvert i Norge, skriver Fair i sin ferske rapport. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
FALLET FORTSETTER: Samtidig med fallet i antall konkurser i oktober, er verdiskapningen tapt i konkurser mer enn halvert i Norge, skriver Fair i sin ferske rapport. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert

- Med unntak av dem som har det virkelig ille, framstår det av tallene som at det for de fleste er «business as usual», og det er ingenting i tallene som viser en coronaeffekt på spesifikke bransjer eller næringslivet generelt, sier daglig leder Per Fjærestad i Creditsafe Norway.

Til tross for at regjeringen akkurat har innført nye, strenge restriksjoner for å håndtere coronakrisa, har årets tiende måned nok en gang vært preget av et fall i antall konkurser i Norge.

Det kommer fram i ferske rapporter fra henholdsvis inkassoselskapet Fair og kredittopplysningsbyrået Creditsafe.

- Sliter

Ifølge førstnevnte aktør ble 332 selskaper slått konkurs i oktober. Det er en nedgang på nesten 15 prosent, altså at mer enn hver sjuende konkurs er forsvunnet, sammenliknet med samme periode i fjor.

Så langt i 2020 har 2902 bedrifter gått konkurs, mot 3843 på samme tid i 2019 - totalt sett en nedgang på 24 prosent, opplyser Creditsafe.

Ifølge Fair knyttes nedgangen i antallet konkurser av kraftige rednings- og stimulipakker fra regjeringen til næringslivet. Fjærestad presiserer imidlertid at tallene ikke nødvendigvis reflekterer den realiteten mange norske bedrifter nå opplever.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer