- Hvis ikke er de ferdige

Restauranteieren i vinterparadiset fryktet straka vegen til skifteretten. Nå mener han det brenner under føttene for Støre og Vedum.

I HARDT VÆR: Freddy Syversen mener disse to bør lytte til Trond Giske. Foto: Shad Madian / Dagbladet
I HARDT VÆR: Freddy Syversen mener disse to bør lytte til Trond Giske. Foto: Shad Madian / Dagbladet Vis mer
Publisert

Helt siden strømprisene for alvor begynte å klatre til skrekkhøyder, har himmelen over bedriftsnorge vært tettpakket med nødbluss.

Freddy Syversen, eieren av Skihytta restaurant i hyttekommunen Trysil, ropte varsko i oktober om mulig «straka vegen til skifteretten» som følge av strømmarerittet.

- Fullstendig galskap

I dag sier han at de skal komme seg igjennom vinteren, da prisene har kjølnet - noe. Men et stort overskudd blir det ikke. Han gir følgende løypemelding:

- Det å bruke begrepet lystigere, blir feil. Vi nordmenn er sånn at når bensinen kostet 23 kroner literen en periode, så er det «halleluja» når den koster 17. Det er fullstendig galskap. Det gjelder strømmen og, sier Syversen til Børsen.

- Når strømprisen er nede på to kroner pr. kilowattime (kWt), så sier vi: «Deilig». Vi blir snøblinde og fartsblinde. Sånn er situasjonen nå, tilføyer han.

- Hvis ikke er de ferdige

Han har fått tilbud på fastprisavtaler på strøm fra flere selskaper. treårsavtaler på 1,70 kroner, femårsavtaler lå på 1,40 øre, mens syvårs lå på 95 øre pr., kWt. Alt eksklusiv moms, ifølge Syversen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer