Erna Solberg

- Hvorfor går du ikke av?

Derfor har ikke tidligere statsminister Erna Solberg trukket seg som følge av ektemannen Sindre Finnes' aksjehandler.

Erna Solberg opplyser at hun har vært inhabil i sin tid som statsminister i forbindelse med Sindre Finnes' aksjekjøp. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag inviterte Høyres leder Erna Solberg til pressekonferanse for å orientere om Sindre Finnes’ aksjehandel i åra hun var statsminister.

Under pressekonferansen på Stortinget i formiddag ble det klart at Finnes gjorde over 3600 aksjehandler mens Solberg var statsminister. Han har samlet tjent 1,8 millioner kroner, ifølge Solberg.

- Som alle kan se har denne listen vært omfattende. Sindre har handlet langt mer enn han har fortalt meg og SMK. Det er alvorlig. Antall kjøp og salg er betydelige, sier Solberg innledningsvis.

Under pressekonferansen får Solberg spørsmål fra Dagens Næringsliv:

- Dette kan se ut som omfattende habilitetsbrudd over flere år mens du har vært statsminister. Hvorfor går du ikke av?

- Vi har konstatert at det er ett sted der jeg ville ha gjort en annen vurdering om jeg var inhabil. For det andre er spørsmålet om hvem som er leder i Høyre, et spørsmål Høyre tar stilling til selv, svarer hun.

- Dette er selvfølgelig veldig vanskelig og vondt. Jeg er fortsatt glad i Sindre og vi har vært et par lenge. Det er vanskelig at på et viktig område for meg som politiker, så har ikke han vært ærlig, sier Solberg til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.