Hydro-trøbbel i Brasil

Strømbrudd har ført til at produksjonen ved Hydros bauksittgruve Paragominas har blitt midlertidig stanset, og kapasiteten ved Alunorte-anlegget er redusert.

REDUSERT: Kapasiteten ved Alunorte-anlegget i Brasil er redusert etter et strømbrudd. Foto: Ricardo Moraes / Reuters / NTB Scanpix
REDUSERT: Kapasiteten ved Alunorte-anlegget i Brasil er redusert etter et strømbrudd. Foto: Ricardo Moraes / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

En høyspentmast som veltet 18. desember, førte til strømbrudd for Hydros bauksittgruve Paragominas i Brasil. Det har ført til midlertidig stans i produksjonen ved gruva, opplyser Hydro i en pressemelding.

– Produksjonen ved Hydros aluminaraffineri Alunorte har som en konsekvens blitt midlertidig redusert til mellom 50 og 70 prosent av kapasiteten for å forlenge levetiden til bauksittlagrene, heter det videre i meldingen.

Bauksittrørledningen mellom Paragominas og Alunorte, som er 244 kilometer lang, er etter strømbruddet tømt ved hjelp av reservekraft.

Det er ingen personskader eller skader på produksjonsutstyr relatert til strømbruddet, opplyser selskapet.

Videre opplyser Hydro at de iverksetter nødvendige tiltak for å håndtere situasjonen, og det er forventet at ordinær strømforsyning til Paragominas er gjenopprettet innen fem til ti dager.

– Den finansielle effekten fra strømstansen er ventet å være begrenset, og vi forventer ingen påvirkning på kunder, opplyser de i meldingen.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer