Hyller lakse-milliardær

Trygve Slagsvold Vedum og regjeringen får kritikk for en skape en polarisene ordbruk om næringsliv og norske rikfolk. Vedum mener debatten er saklig og hyller Gustav Witzøe.

HYLLER LAKSEKONGE: Trygve Slagsvold Vedum kommer med overraskende lovord om laksegründer Gustav Witzøe. Men finansministeren vil ha litt mer penger av ham. Foto: Christian Roth Christiansen/ Dagbladet
HYLLER LAKSEKONGE: Trygve Slagsvold Vedum kommer med overraskende lovord om laksegründer Gustav Witzøe. Men finansministeren vil ha litt mer penger av ham. Foto: Christian Roth Christiansen/ Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Han er kjempeflink. Utrolig flink.

Det er finansminister og Sp-leder Trygve Slagsvold Vedums dom over laksegründer Gustav Witzøe, en av de argeste motstanderne av Vedums grunnrenteskatt for havbruk.

Vedum og hans regjering har høstet kritikk for retorikken i debatten rundt økte skatter og norske næringslivstopper og rikfolk.

- Mobbet ut

NHO-sjef Ole Erik Almlid ba i Dagbladet i går regjeringen tenke nøye gjennom hvordan de snakker om næringslivet.

- Alle som driver virksomheter i Norge, små og store foretak, sentralt og i distriktene - alle disse trenger et klapp på skuldra. De trenger gode rammevilkår. Og de trenger å høre at de er viktige bidragsytere, sa Almlid.

- Vi har hatt en LO-leder som har vært tydelig på at nå skal de rike tas. Det synes jeg er veldig trist. De rike skaper arbeidsplasser og sørger for høye skatteinntekter, men blir sett på som pariakaste og nesten mobbet ut, sa investor Jan Petter Sissener til Politisk Kvarter på NRK torsdag morgen.

Men Vedum mener seg misforstått. Han sier at han heier på laksemilliardærene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer