Hyller Tangen: - Ikke noe tull

Superinvestor Øystein Stray Spetalen hyller oljefondets nye sjef Nicolai Tangen.

STORM: Investor Øystein Stray Spetalen mener Norge ikke kunne fått en bedre sjef for oljefondet enn Nicolai Tangen. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
STORM: Investor Øystein Stray Spetalen mener Norge ikke kunne fått en bedre sjef for oljefondet enn Nicolai Tangen. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

bNorges Banks representantskap skal vurdere om alle regler ble fulgt da Nicolai Tangen fikk jobben som sjef for Statens pensjonsfond utland, populært kalt oljefondet.

- Helt unødvendig prosess, mener Øystein Stray Spetalen, som gjennom en årrekke har vært en av Norges mest profilerte investorer.

Gode verdier

- Jeg kjenner Tangen som en ekstremt dyktig fyr. Han er en mann det er viktig for Norge å ta vare på. Han er usedvanlig analytisk, har brede allmennkunnskaper og har gode verdier, lyder Spetalens umiddelbare analyse når Børsen ringer.

Spetalen er ifølge bladet Kapital god for 3,35 milliarder kroner og tronet med det på 84. plass i bladets oversikt over Norges 400 rikeste i fjor. Altså noen hakk bak Tangen som ifølge Kapital var god for 5,5 milliarder (41. plass).

Spetalen mener at de kritiske spørsmålene om mulig uryddighet i kjølvannet av seminaret som Tangen inviterte til og påspanderte på flere norske samfunnstopper i USA i fjor, er storm i et vannglass.

Ikke Tangens problem

- Her har vi en mann som ønsker å bruke sine egne penger på et bra faglig seminar med noen kulturelle innslag. So what om noen av deltakerne ikke har betalt selv. Det er i så fall deres problem, ikke Tangens, mener Spetalen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.