Hylles av banksjefer

Coronastrategien hans er omstridt, men Anders Tegnell har sine tilhengere i finansnæringen.

FÅR ROS: Statsepidemiolog Anders Tegnell er en omstridt mann, men strategien han har regissert får ros av banksjefer. Foto: Reuters / NTB
FÅR ROS: Statsepidemiolog Anders Tegnell er en omstridt mann, men strategien han har regissert får ros av banksjefer. Foto: Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Måten de svenske myndighetene har håndtert denne pandemien på synes jeg har vært god.

Slik lyder dommen til Carina Åkerström, administrerende direktør for Svenska Handelsbanken, Sveriges største bank, ifølge Bloomberg.

Får ros

Sveriges coronastrategi har lenge vært omstridt. Til forskjell fra andre europeiske land har Sverige holdt skoler, barer, og restauranter åpne.

Sverige har langt flere coronarelaterte dødsfall enn Norge. I Sverige har 5938 dødd, mot 282 i Norge.

Dødstallene er altså langt høyere enn Norge, men økonomien i Sverige går relativt godt. BNP-fallet er antatt å bli mye lavere enn for resten av EU, og ifølge ferske tall er antall konkurser i Sverige så langt i år lavere enn på samme tid i fjor.

Mannen som har regien på Sveriges smittevernstrategi er statsepidemiolog, Anders Tegnell. Han har fått til dels hard medfart, men strategien hans får altså ros fra ledere fra flere av de største bankene.

Administrerende direktør i Swedbank, Jens Henriksson, sier at det er ting Sverige kunne gjort bedre, men én avgjørelse skiller seg ut positivt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer