Hylles for 17. mai-grep

Bareier Pål Markussen får ris og ros etter at han bestemte seg for å stenge dørene på nasjonaldagen.

FÅR STØTTE: Pål Markussen har vært i barbransjen i over 20 år. I år har han bestemt seg for å holde stengt - etter fyllekaos i fjor. Foto: Privat
FÅR STØTTE: Pål Markussen har vært i barbransjen i over 20 år. I år har han bestemt seg for å holde stengt - etter fyllekaos i fjor. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi har stort sett fått bare positive tilbakemeldinger. Det er mange som er enig i at det er for mye fyll på dagtid 17. mai, sier Pål Markussen til Børsen.

For to uker siden ble det kjent at Markussen hadde bestemt seg for å holde de to utestedene han driver i Tromsø sentrum, Bastard og Misfit Bar, stengt på 17. mai.

Årsaken var «for mye fyll» - og beslutningen fikk både lokal og nasjonal omtale.

- Som jeg nevnte sist, er ikke dette et moralopplegg, ei heller en protest eller pekefinger mot noen. Problemet i fjor var bare at vi måtte avvise like mange i døra som vi vanligvis ville gjort i løpet av et helt år, framholder Markussen.

Han forklarer at tilbakemeldingene har vært mange og ikke minst positive.

- Har noen andre aktører i utelivet latt seg inspirere?

- Jeg har hørt om andre som vurderer å holde lukkede arrangementer og stenge for offentligheten, men ikke om andre som vil holde stengt.

- Gidder ikke

For utelivsbransjen er nasjonaldagen nemlig en av årets travleste og mest innbringende dager. Selv om Markussen i praksis har tid til å ombestemme seg, er pulsen lav.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer