Kvinnedagen

Hyllet menn på kvinnedagen:
- Beklager

Facebook-innlegget til advokatfirmaet skapte flere reaksjoner i sosiale medier. Nå legger de seg flate.

HYLLEST: Slik så Facebook-inlegget som Bull & Co Advokatfirma AS delte mandag. Innlegget er nå slettet. Foto: Skjermdump
HYLLEST: Slik så Facebook-inlegget som Bull & Co Advokatfirma AS delte mandag. Innlegget er nå slettet. Foto: Skjermdump Vis mer
Publisert

«I dag er det den internasjonale kvinnedagen. I Bull hadde vi ikke hatt en så god kjønnsbalanse og en så likestilt kultur uten at mennene også aktivt hadde motivert, støttet og heiet, tatt ut pappapermer, hentet i barnehagen og stått opp for like muligheter.

Så i dag ønsker vi å gi en ekstra hyllest til alle mennene i Bull som hver dag bidrar til at vi har en likestilt og inkluderende kultur! Tusen takk.»

Slik lød Facebook-innlegget som advokatfirmaet Bull & Co publiserte mandag.

- Litt dustete

Ikke lenge etterpå dukket det opp flere reaksjoner, både på Facebook og Twitter.

- Jeg tenkte umiddelbart at de var ute å kjøre. At de klarte å legge ut et slikt innlegg den ene dagen i året hvor kvinnene står i fokus, er dårlig stil, sier komiker Christer Torjussen, som er en av mange som har delt Facebook-innlegget, til Børsen.

Han mener at det var en tåpelig vurdering advokatfirmaet gjorde.

- Det er rett og slett litt dustete, sier Torjussen til Dagbladet.

Slettet

Ikke lenge etter at reaksjonene begynte å tikke inn, valgte advokatfirmaet å slette innlegget.

Dagbladet har forsøkt å komme i kontakt med selskapet, men de henviser til Advokatbladet, som også har omtalt saken.

- Som mange sikkert har fått med seg, kom vår kommunikasjon i sosiale medier på kvinnedagen ut feil. Innlegget hedret menn som har bidratt til kjønnsbalanse og likestilling, skriver daglig leder Tine Engstrøm Wærsten i en e-post til fagbladet.

Hun forteller videre at Bull har profilert satsingen på kvinnelige advokater og partnere i mange sammenhenger, og sier at «jeg tenkte det var en anledning til å minne om at også mennene har bidratt til den likestilte kulturen i firmaet vårt».

- Det var jeg som la ut innlegget. Jeg beklager det jeg skrev, spesielt fordi vi i Bull jobber systematisk med rekruttering, utvikling og promotering av kvinnelige advokater og partnere, meddeler Wærsten videre.

En tredjedel kvinner

Til slutt i e-posten skriver den daglige lederen at omtrent en tredjedel av advokatfirmaets partnere er kvinner, og at de er stolte av at det er et flertall av kvinner blant senioradvokatene.

- Vi fjernet innlegget fra våre egne some-kanaler, la ut en melding med en kort forklaring og gratulasjon til alle kvinner på 8. mars, men skaden var dessverre allerede skjedd. Dette tar vi lærdom av

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer