Hyllet Tangen - nå er han usikker

Aksjemekler og kapitalforvalter Jan Petter Sissener ville betalt selv dersom han hadde vært deltaker på seminaret Nicolai Tangen spanderte på samfunnstopper kort tid før han ble ny sjef i oljefondet.

MERKELIG: Investor og forvalter Jan Petter Sissener syns det fremstår som merkelig å invitere til et seminar av den typen Nicolai Tangen holdt noen måneder før han ble utnevnt til sjef i oljefondet. Foto: Erlend Aas, NTB scanpix
MERKELIG: Investor og forvalter Jan Petter Sissener syns det fremstår som merkelig å invitere til et seminar av den typen Nicolai Tangen holdt noen måneder før han ble utnevnt til sjef i oljefondet. Foto: Erlend Aas, NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det ser unektelig merkelig ut, sier Jan Petter Sissener, som presiserer at han kun kjenner saken gjennom mediene.

- Dersom det som er framkommet stemmer, så er det litt overraskende at man inviterer på en slik tur som i hvert fall i min verden delvis ser ut til å være litt utenfor det rent forretningsmessige, sier Sissener til Børsen.

Påspandert tur

Turen Sissener viser til er den etter hvert mye omtalte «Back to University»-konferansen, der Tangen inviterte og spanderte reise og opphold på en rekke samfunnstopper til et tre dagers seminar ved Wharton business school i Pennsylvania i USA.

Turen ble først omtalt av VG i helga. Der kom det blant annet fram at regjeringsadvokaten og oljefondets daværende sjef Yngve Slyngstad var blant deltakerne.

- Hevet over tvil

Da Tangen ble ansatt som sjef i Statens pensjonsfond utland, bedre kjent som oljefondet, var Sissener positiv.

- En førsteklasses person som jeg aldri har hørt et negativt ord om, sa Sissener til DN.

Nå er han ikke like overbevist:

- Som konkurrenter i samme bransje ville det vært unaturlig om jeg var blitt invitert på det omtalte seminaret i USA. Men dersom det hadde skjedd, enten for meg selv eller noen av mine ansatte, så er det hevet over tvil at vi ville betalt selv for både reise, hotell og opphold, slår Sissener fast.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer