Hyttebonanza i Danmark: - Historisk

Men nordmenn holder seg stort sett unna.

STOR PÅGANG: Etterspørselen etter feriehus i Danmark er historisk høy, ifølge Thomas Hovgaard i Nykredit. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
STOR PÅGANG: Etterspørselen etter feriehus i Danmark er historisk høy, ifølge Thomas Hovgaard i Nykredit. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

På én eneste dag, fredag 29. mai, ble det solgt 130 feriehus i Danmark. Det er det største antall på en enkelt dag i hele 2020.

Tilsvarende tall for den siste uka i mai var 558. Det er mer enn dobbelt som mange som i tilsvarende periode de siste fem år, hvor det i snitt ble solgt 215 sommerhus, opplyser Nykredit, ifølge den danske avisa BT.

- Corona og utsikten til å ikke kunne reise bort, har utvilsomt gjort det å eie ei hytte meget attraktivt, sier kommunikasjonssjef Thomas Hovgaard i Nykredit til Børsen.

- Historisk

Han kan ikke huske å ha sett liknende interesse.

- Det er en historisk høy etterspørsel etter sommerhus som vi nå er vitne til, sier Hovgaard.

Men selv om det visstnok skal være deilig å være norsk i Danmark, er det ikke nødvendigvis all verdens å være nordmann med et brennende ønske om å kjøpe ei hytte i landet.

For med mindre man har fast bopel i Danmark, eller kan vise til at man har bodd i landet i minst fem år, så må man får tillatelse fra landets justisdepartement for å kjøpe fast eiendom.

- Ikke økt etterspørsel

Hovgaard mener det er en avgjørende grunn til at de ikke har opplevd noen voldsom økning i etterspørselen fra nordmenn.

- Utlendinger kan bare kjøpe sommerhus i Danmark med dispensasjon, så der har vi så langt ikke sett noen økt etterspørsel. Det er sikkert også fordi grensene fortsatt er delvis stengt, sier Hovgaard.

For å få en slik dispensasjon er du nødt til å oppfylle strenge krav, og helst kunne påvise en helt unik tilknytning til Danmark.

Da kan man kanskje tenke at det er lettere å satse på å leie feriebolig i Danmark i sommer. Men som Dinside skrev forrige uke, begynner det å haste:

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer