Hyttebonanza i Danmark: - Historisk

Men nordmenn holder seg stort sett unna.

STOR PÅGANG: Etterspørselen etter feriehus i Danmark er historisk høy, ifølge Thomas Hovgaard i Nykredit. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
STOR PÅGANG: Etterspørselen etter feriehus i Danmark er historisk høy, ifølge Thomas Hovgaard i Nykredit. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

På én eneste dag, fredag 29. mai, ble det solgt 130 feriehus i Danmark. Det er det største antall på en enkelt dag i hele 2020.

Tilsvarende tall for den siste uka i mai var 558. Det er mer enn dobbelt som mange som i tilsvarende periode de siste fem år, hvor det i snitt ble solgt 215 sommerhus, opplyser Nykredit, ifølge den danske avisa BT.

- Corona og utsikten til å ikke kunne reise bort, har utvilsomt gjort det å eie ei hytte meget attraktivt, sier kommunikasjonssjef Thomas Hovgaard i Nykredit til Børsen.

- Historisk

Han kan ikke huske å ha sett liknende interesse.

- Det er en historisk høy etterspørsel etter sommerhus som vi nå er vitne til, sier Hovgaard.

Men selv om det visstnok skal være deilig å være norsk i Danmark, er det ikke nødvendigvis all verdens å være nordmann med et brennende ønske om å kjøpe ei hytte i landet.

For med mindre man har fast bopel i Danmark, eller kan vise til at man har bodd i landet i minst fem år, så må man får tillatelse fra landets justisdepartement for å kjøpe fast eiendom.

- Ikke økt etterspørsel

Hovgaard mener det er en avgjørende grunn til at de ikke har opplevd noen voldsom økning i etterspørselen fra nordmenn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer