Hytteeier slår tilbake: - Feilaktig «monster»

Hytteeier og advokat Tore Frellumstad går i strupen på kommunen. Han hevder at betent bryggestrid har blitt et politisk spill med økonomiske motiver. - Det får stå for hans regning, sier motpartens advokat, som avviser påstandene.

OPPHETET DEBATT: Alværn Småbåthavn har blitt gjenstand for heftig debatt. Partene står inntil videre på hver sin side av frontlinjen. Alværn småbåthavn eies av Nesodden seilforening (25 prosent), Foreningen kysten (25 prosent) og Nesodden kommune (50 prosent). Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
OPPHETET DEBATT: Alværn Småbåthavn har blitt gjenstand for heftig debatt. Partene står inntil videre på hver sin side av frontlinjen. Alværn småbåthavn eies av Nesodden seilforening (25 prosent), Foreningen kysten (25 prosent) og Nesodden kommune (50 prosent). Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert

- La det være klart: Jeg har ikke kjøpt denne hytta for å jage bort noen barn, sier advokat Tore Frellumstad (52).

Tirsdag denne uka omtalte Børsen den betente striden knyttet til Alværn småbåthavn på Nesodden utenfor Oslo. For halvannet år siden kjøpte ovennevnte Frellumstad en fritidsbolig like ved brygga, som eies av blant andre den lokale seilforeninga og Nesodden kommune.

I kjølvannet av hytteeierens overtakelse, har det oppstått full krig om strandretten.

- Politisk spill

Advokaten hevder han har strandrett der brygga er plassert i dag, og varslet derfor søksmål mot sameiet bak småbåthavna i juli. Han fremmet krav om at brygga skulle fjernes innen 1. september.

Det har skapt voldsomme reaksjoner. Seilforeningen og kommunen har lagt tung vekt på at det å fjerne brygga vil ramme aktivitetstilbudet til barn og unge, samt begrense allmennhetens tilgang i strandsonen.

Frellumstad mener på sin side at han blir utpekt som en feilaktig syndebukk av kommunen og seilforeningen.

Vil fjerne brygga

- Det er ekstremt viktig for meg å understreke at ingen barn eller unge skal fratas fritidstilbudet sitt som følge av denne tvisten. Dette har dessverre kokt ned til å bli et politisk spill, hevder han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer