Høye strømpriser:

Hytteeiere får strømsjokk

Eierne av fjellhytter i Sør-Norge må belage seg på opp mot tredoblede strømregninger i vinter. - Dette er en økonomisk katastrofe for hytteeierne.

TRYSIL: Coronasituasjonen medfører få skiturister på Trysil. Trysil er Norges største skianlegg. Her ligger både hytter, andre overnattingssteder og restauranter. Foto: Lise Åserud / NTB
TRYSIL: Coronasituasjonen medfører få skiturister på Trysil. Trysil er Norges største skianlegg. Her ligger både hytter, andre overnattingssteder og restauranter. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Regjeringen la i desember ut en milliardpakke for å hjelpe husholdninger med høye strømregninger denne vinteren, etter tidenes høyeste strømpriser i Norge. Men, dette omfattet ikke sekundærboliger som hytter eller fritidsboliger.

Svært dyre vintermåneder

Forutsetningen for å få støtte er at strømmåleren står i en bolig som er eid av en privatperson og som er definert som en helårsbolig og ikke som ei hytte.

Dermed må svært mange eiere av hytter i Sør-Norge med innlagt strøm nå bare stålsette seg for en svært dyr vinter. Tall fra strømbørsen NordPool viser at gjennomsnittsprisen i desember var på 177 øre pr. KWH.

Etter en kald jule- og nyttårshøtid kommer nå den økonomiske sure svie i form av strømregninga etter Norge har opplevd blant de høyeste strømprisene i Europa.

Kunne vært unngått

- Vi er svært negative til hvordan myndighetene og nettselskapene håndterer strømkrisen. Dette kunne vært unngått hvis man hadde tatt de rette grepene for ett år siden, da hadde ikke strømprisen gått i taket, sier Trond G Hagen som er styreleder i Norges Hytteforbund (NHF).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer