Hyttefolk med rørende gest

Butikken ble pusset opp for 5 millioner kroner i fjor. Nå er 95 prosent av all omsetning borte.

UVENTET: Kjøpmann Thor Ivar Hallingsad skulle omsatt for 3 millioner kroner i påska. Nå styrer Joker-butikken på Ustaoset mot i beste fall 200.000 i omsetning. Foto: Privat
UVENTET: Kjøpmann Thor Ivar Hallingsad skulle omsatt for 3 millioner kroner i påska. Nå styrer Joker-butikken på Ustaoset mot i beste fall 200.000 i omsetning. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kjøpmann Thor Ivar Hallingstad selger dagligvarer på Ustaoset. Der finnes det knapt fastboende. Turistene på de drøye 1200 hyttene i området holder liv i Joker-butikken.

Påska skulle det vært full fart i lokalene som ble pusset opp så seint som i november i fjor. Så endret alt seg.

- 95 prosent av omsetningen er borte. Vi er en av de aller største Joker-butikkene i påska. Nå blir vi helt sikkert den minste, sier Hallingstad til Børsen.

Dramatisk for mange

Målt i kroner blir det omtrent slik:

- Vi omsetter for cirka 3 millioner kroner i løpet av påsken. Nå regner jeg kanskje med en omsetning på 200 000. Det er drastisk, uten tvil.

Staben på åtte heltidsansatte er permittert.

- Inkludert meg selv på 50 prosent, sier kjøpmann og innehaver Hallingstad.

- Det er helt klart dramatisk for mange av butikkene som ligger på typiske turiststeder og hytteområdet. Noen av disse har 80-90 prosent av årsomsetningen i høytidene. Dette får utvilsomt konsekvenser, sier kommunikasjonssjef Kine Søyland i Norgesgruppen.

- Det er ikke bare jubeldager i dagligvarebransjen, legger hun til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer