Corona

- Hytteforbud? Måtte gud forby

Rekordbesøk på hyttefjellet tross lockdown, tror senterleder og lokalpolitiker på Geilo.

REAGERER: Senterleder ved Amfi Geilo, Henning Solhaug, reagerer kraftig på at kommunen blir tvunget til å stenge ned. Reporter: Øystein Andersen. Foto: Jostein Sletten / Dagbladet TV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

GEILO (Dagbladet): Helsedirektøren oppfordret seinest onsdag alle til å bli hjemme i påsken.

Alle butikker i landets tredje største hyttekommune Hol er stengt, unntatt matbutikker, Vinmonopolet og apotek. Ingen alkoholservering, dørene stengt til alle serveringssteder, en rekke andre påskeaktiviteter er stengt.

11 av 15 butikker i kjøpesenteret Amfi Geilo, som han er senterleder for, er stengt snaue to uker før langpåsken starter.

Likevel tror Henning Solhaug at det blir bortimot rekordbesøk i hytter og på fjellet i Hol med kommunesenter Geilo.

- Folk kan ikke dra utenlands, de sulter etter noe annet enn pandemihverdagen, resonnerer senterleder og lokalpolitiker Solhaug.

34 000 i 2019

Siste normale påske var 2019. Da var det 34 234 mennesker i Hol kommune (4 400 innbyggere) skjærtorsdag 18. april klokka 19. Tallet er basert på sporing av mobiltelefoner og gjengitt av Radio Hallingdal.

Det er ingen vits i å spørre Henning Solhaug og det tungt turistbaserte næringslivet i Hol kommune om de synes det er rettferdig å bli behandlet som resten av kommunene i Oslo og Viken fylkeskommune.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer