Hyttekonge: - Lageret er tomt

Nordmenn har gått mann av huse for å oppfylle drømmen om skjærgårdsidyll.

HYTTEBONANZA: Interessen for fritidsboliger langs sjøen har ifølge ekspertene vært formidabel denne sesongen - også her i Oslofjorden. Nå varsler profilert hyttemegler at gjenværende interessenter trolig må smøre seg med tålmodighet. Foto: Øystein Søbye / NN / Samfoto / NTB Scanpix
HYTTEBONANZA: Interessen for fritidsboliger langs sjøen har ifølge ekspertene vært formidabel denne sesongen - også her i Oslofjorden. Nå varsler profilert hyttemegler at gjenværende interessenter trolig må smøre seg med tålmodighet. Foto: Øystein Søbye / NN / Samfoto / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det har vært mye snakk om hytteboom denne sesongen. Det kan jeg bekrefte, sier eiendomsmekler Marius Berger i Eie Vinderen til Børsen.

Han står som regel på oppdragspapirene når penger skifter hender i Oslofjorden. Gjennom en årrekke har Berger spesialisert seg på salg av fritidseiendom - særlig i ettertraktede indre Oslofjord.

Årets sesong kan han ikke kategorisere som noe annet enn uvanlig.

- 12. mars var det nedstenging, og da var det bom stille i seks uker. Så kom det en del avisoppslag om hyttemarkedet i slutten av april. I begynnelsen av mai sa det «pang!» hos meg, og da skulle alt skje på én gang.

Nesten én mill. over

Den måneden sto Berger blant annet for salget av to mikrohytter til svimlende summer på Nakholmen. Sammen med kollega Frode Bergsløkken var han også oppdragsansvarlig da en rønne på Brønnøya ble solgt for 3 250 000 kroner, 350 000 over prisantydning, forrige uke.

Mandag var mekleren igjen delaktig på salget av to sjøhytter i indre Oslofjord, hvorpå det ene objektet på 32 kvadratmeter ble solgt for 6,4 millioner kroner. Det er skyhøye 900 000 kroner over prisantydning - og skal være prisrekord på Bleikøya.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.