Hytteparadis til gigant­søksmål mot Oslo kommune

600 hytteeiere i Oslofjordens indrefilet har hyret toppadvokater i oppgjøret mot kommunen.

LUKSUS: Hytteeiere i Oslofjordens indrefilet varsler gigantsøksmål mot Oslo kommune. Foto: Espen Bratlie / Samfoto
LUKSUS: Hytteeiere i Oslofjordens indrefilet varsler gigantsøksmål mot Oslo kommune. Foto: Espen Bratlie / Samfoto Vis mer
Publisert

600 hytteeiere i Indre Oslofjord varsler at de går til søksmål mot Oslo kommune. Bakteppet er en betent strid om hvorvidt private utbygginger er lovlige.

- Dette dreier seg om byggesaker på øyene i Oslofjorden fra 1990-tallet og utover, altså før en ny reguleringsplan ble vedtatt. Vi hevder at tiltakene de nå mener er ulovlige, ikke var søknadspliktig den gang, sier Hanne Finstad til Børsen.

Hun er leder i Lindøya Vel og i fellesstyret for de tre velforeningene som sammen går til krig mot kommunen. Det er fremmet søksmål på vegne av 314 hytteeiere på Lindøya, 186 Nakholmen, og 93 på Bleikøya - også kjent som Oslofjordens indrefilet.

Populære hytter

Mange av mikrohyttene i fjorden er kjent for å ha enkel standard, uten innlagt vann og felles utedo. Børsen har tidligere omtalt flere av objektene, som selges til svimlende summer.

Ifølge Avisa Oslo, som først omtalte saken, er hyttene fra 1920 og 30-tallet, og opp gjennom de siste 100 åra har hytteeierne gjort mange tilpasninger på hyttene. Og det i god tro.

- Vi har besluttet å gå til søksmål, fordi vi mener å ha argumentene på vår side, fortsetter Finstad.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer